Quantcast

Moterys atkreipia vyrų dėmesį: per Valentino dieną nebūtina išlaidauti

  • Teksto dydis:

Kasmet artėjant Valentino dienai vyrai suka galvas, kaip nustebinti savo antrąją pusę, tačiau yra ir tokių, kurie susigriebia likus vos dienai ir savo neapsižiūrėjimą bando kompensuoti brangiomis dovanomis. Visgi, pačios moterys teigia, jog vyrai neturėtų jaustis visu šimtu procentu atsakingi už Valentino dienos scenarijų ir sako, jog kartais iniciatyvos reikėtų imtis ir pačioms.

Vyrai linkę plačiau atverti pinigines

Posakis, kad vyrai kilę iš Marso, o moterys iš Veneros dažnai pasiteisina, ypač kalbant apie Valentino dieną ir skirtingus vyrų bei moterų lūkesčius ją minint. Praktika rodo, kad vyrai įprastai sprendžia Valentino dienos dilemą plačiau atverdami pinigines – perka brangias, materialias dovanas arba vedasi savo mylimąją į prabangų restoraną, taip siekiant užsidėti sau „pliusą“ tą dieną.

Finansų ekspertė Giedrė Štuopė teigia, kad vyrų noras įteikti brangesnę dovaną dažnai neatsiejamas nuo poreikio pasiskolinti. „Kasmet vasario pradžioje pastebime būtent vyriškos lyties klientų srauto padidėjimą, kas neišvengiamai rodo, jog taip ruošiamasi Valentino dienos siurprizams“, – sako bendrovės „Credit Service", valdančios vartojimo kreditų prekės ženklą „Vivus.lt“, direktorė Giedrė Štuopė.

Giedrė Štuopė. Asmeninio arch.nuotr.

Jos teigimu, padidėjęs besiskolinančių vyrų srautas yra normalus reiškinys, mat vartojimo kreditą daugelis supranta lyg atsiskaitymą kreditine kortele. „Didelis užsidegimas nustebinti savo mylimąją kartais įstumia ir į ne visai, iš finansinės pusės žvelgiant, tinkamą avantiūrą, todėl kartais reikėtų save pristabdyti ir prisiminti, kad parodytas dėmesys ar pasakytas komplimentas gali būti tai, ko reikia antrai pusei“, – įsitikinusi G. Štuopė.

Materialūs daiktai – dar ne viskas

Režisierė Marija Simona Šimulynaitė tikina, jog moterys iš prigimties yra kur kas labiau smulkmeniškos, tad vertina tuos dalykus, kurie kartais vyrams yra nepastebimi: nuolatinį, ne tik Valentino dienos dėmesį, rūpestį, sukuriamą jaukumo ir saugumo jausmą.

Marija Simona Šimulynaitė. Asmeninio arch. nuotr.

Visgi, garsi moteris pripažįsta, jog kartais vyrams išties gali būti sunku improvizuoti, todėl meilės dienos režisūros naštą nusimeta dovanojant brangius daiktus ar tiesiog vedantis moterį į prabangų restoraną, kas, pripažinkime, ne visuomet duoda teigiamą rezultatą.

Siekiant išvengti situacijos, kai vyras išleido krūvą pinigų, o moteris liko nepatenkinta vakaru, M. S. Šimulynaitė ragina poras „neapsikrauti“. „Yra šimtai būdų, kaip praleisti vakarą: pasivaikščiojimas senamiestyje su kava rankose – kainuos penkis eurus, vakarienė namie atsieis kur kas pigiau nei restorane ir turės savitą žavesį, kinas ar teatras taip pat nepareikalaus nei 50-ties eurų“, – sako režisierė.

Deja, jos teigimu, retas vyras išdrįsta pasakyti ar parodyti moteriai, kad jų meilės diena atsieis taip pigiai. „Čia iniciatyvos reikėtų imtis pačioms dailiosios lyties atstovėms ir aiškiai nubrėžti ribas – savo iniciatyva pasiūlyti tokį variantą, kuris neapsunkintų ir, gink Dieve, neatbaidytų vyro“, – aiškina M. S. Šimulynaitė.

Moteris prabrėžia, kad jei poroje vyrauja bendras požiūris – tokios ir panašios patirtys įsimins ilgam, o galbūt net taps gražiomis tradicijomis ir tik sustiprins draugystę: juk ne materialūs daiktai, o emocijos ir buvimas kartu kursto meilę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.......

....... portretas
Grąžūs papeliai.

B. B. d.

B. B. d.  portretas
Dabartinėms lietuvaitems jei ne kisi euro, mašinų, namų ir chui dar beleko.... Tai tu NX busi reikalyngas!!!! Sexo, tipo Meilės gali prisipirkti. Savanaudžiu, parsidaveliu EPOCHA... Nors yra trupinukas ir Labai nuoširdžių Žmonių
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių