Quantcast

Monika Liu: „Kaukės“ – didelis juoko vakarėlis

"Pirmą kartą pajutau, kas yra tikrasis pramoginis žanras televizijoje", – prisijungusi prie LNK projekto "Kaukės" komisijos narių, prisipažįsta dainininkė ir dainų autorė Monika Liu. Ji neslepia azarto, kuris apima spėliojant, kokia Lietuvos įžymybė slepiasi po kiekviena kauke, ir mėgaujasi smagia laidos nuotaika.

Apgauti nepavyko

"Vykstant filmavimams vis savęs klausiau: kur aš čia papuoliau? Jeigu labai rimtai žiūrėsi, tavo mintys nukryps kažkur toli. Reikėjo persijungti į žaismingą fazę, nes iki šiol mano patirtis televizijoje būdavo labai rimta – "Lietuvos balsui" tikrai ilgai ir atsidavusi dirbdavau. Čia absoliučiai kitas laidos pobūdis, tiesiog yra labai labai linksma, nereikia ruoštis. Reikia tiesiog ateiti, žavėtis, grožėtis ir bandyti atspėti, kas už tų kaukių slepiasi. Man tai buvo nauja patirtis, nes yra labai smagu", – pirmaisiais įspūdžiais antrajame "Kaukių" sezone dalijasi Monika Liu.

"Kai supranti, kad po baravyko ar zuikutės kauke – labai rimtas žmogus, taip gera žinoti, jog žmonės ryžtasi tokiai avantiūrai tam, kad mus sekmadienio vakarais linksmintų. Pirmą kartą pajutau, ką reiškia tikrasis, grynai pramoginis žanras televizijoje. Iš tiesų labai labai linksma", – šypsena nedingsta nuo jos veido.

Atlikėja neslepia, kad nuo pat projekto pasirodymo praėjusiais metais buvo jo gerbėja. Monika Liu ilgus metus dirba tobulindama įvairias balso technikas, todėl sukaupta profesionali patirtis ir išlavinta ausis šiame projekte jai labai pasitarnavo.

"Išgirsdavau ir kai žmogus apsimeta ir negerai dainuoja, ir kai jis iš tiesų ne dainininkas. Išgirsdavau, kur kaukės mėgindavo tembrą, balsą pakeisti, kur naudodavo skirtingas technikas. Manęs apgauti nepavyko. Bet buvo tokių momentų, kai klausiausi dainos, kurią atliko viena iš kaukių, ir man pasidarė taip liūdna, kad mes nesugebame atpažinti, kas Lietuvoje taip gerai dainuoja", – pasakoja muzikantė.

Yra tokių gražių kaukių, kad tu tiesiog sėdi ir grožiesi jomis kaip meno kūriniais. Pagarba visiems, prisidėjusiems jas kuriant.

Norisi grožėtis

Šiemet slapčiausio televizijos projekto žiūrovų laukia naujos ir dar įspūdingesnės kaukės: jų kūrėjų komandą papildė dar daugiau žmonių – skulptoriai, dizaineriai, siuvėjai.

Pasak Monikos Liu, kaukės – iš tiesų pritrenkiančios. Sėdėdama tarp komisijos narių atlikėja ir atrado įkvėpimo ir sau. "Yra tokių gražių kaukių, kad tu tiesiog sėdi ir grožiesi jomis kaip meno kūriniais. Pagarba visiems, prisidėjusiems jas kuriant. Buvo labai juokingų kaukių, buvo tokių, kurios mane glumino, ir buvo tokių, kurios išeina ir aš tiesiog negaliu – ima juokas, ir viskas", – juokiasi ji.

Projekte juoktis verčia ne tik kaukės, bet ir neįtikėtinai linksma ir įvairaus kalibro asmenybių komisija: ko gero, garsiausi Lietuvos broliai Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai – LavTwins, "Radiocentro" laidų vedėja Livija Gradauskienė, grupės "The Roop" lyderis Vaidotas Valiukevičius, televizijos laidų vedėja Indrė Kavaliauskaitė ir šiemet prisijungusi Monika Liu.

Ji prisipažįsta, kad vos spėja įsiterpti, nes visi labai plepūs, turi ką pasakyti. "Gal mažiausiai Vaidotas, bet kiekvienas – su savo cinkeliu, kiekvienas – su savo įžvalgomis. Kartais taip juokinga būdavo išgirdus  komentarus… Kai Lavrinovičiai net nesistengdami labai visus prajuokina", – vėl kvatoja Monika Liu.

"Skirtingi žmonės susirinko. Pirmą kartą patyriau, ką reiškia būti ne vien tarp muzikantų, dainininkų. Temos ir požiūriai labai skiriasi, viskas yra kitaip. Bet visada turiu ką pasakyti būtent iš muzikinės, techninės pusės, todėl man ramu. Iš tiesų visa komisija labai smagi, linksma ir prieš filmavimus, ir per filmavimus, ir per pertraukas, ir po filmavimų", – pasakoja naujoji jos narė.

Antrasis albumas

Šiandien Monika Liu ruošiasi besibaigiantiems vasaros sezono koncertams. "Jaučiuosi šiek tiek pavargusi, nes, ačiū Dievui, buvo daug koncertų ir vis dar yra. Labai tuo džiaugiuosi, nes šie metai, tai, žinoma, jau atsibodusi tema, bet tikrai visiems suteikė daug skirtingų iššūkių. Tiesiog džiaugiausi, kad vyko koncertai", – atvirauja atlikėja.

"Reikėjo įsivažiuoti, nes kažkur fone visą laiką jauti baimę, kad vėl neteksime prabangos daryti tai, ką mėgstame, ir būti scenoje. Pradeda imti nerimas, kai artėja spalio mėnuo, bet kartu šiek tiek norisi ir atostogų", – neslepia dainininkė.

Nepaisant šiokio tokio nuovargio, jos nuotaikos pozityvios, nes ruošiasi antrojo albumo pasirodymui. Jį pandemijos metu įrašinėjo Anglijoje. "Nusiteikusi esu rimtai ir darbingai, nes ruošiuosi šio albumo pristatymui. Kai tik koncertai baigsis, baigsiu įrašymo darbus", – sako rudeniui ir naujam etapui besiruošianti Monika Liu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nika

Nika portretas
Uždarykite tuos du brolius kur nors kitur,jau net neįmanoma ką žiūrėti,gėda,kad jie ten.Ir abelnai,televizija lietuvos Siaubas.

pensininkė

pensininkė portretas
per televizijas nėra ko žiūrėti tik nesibaigiančios reklamos, anonsai ,o laidos neįdomios nekultūringos ,tušti plepalai, jau kai kurių televizinių "žvaigždžių" pasisakymus žinome atmintinai, ir vis tas pats per tą patį gėriau nerodykite nieko jei nieko gero nesukuriate

Kiesa

Kiesa  portretas
Kas gali žiūrėti ta nesamone
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių