Quantcast

Mirė mados dizaineris P. Rabanne'as

Ispanų mados dizaineris Paco Rabanne'as (Pakas Rabanas), garsėjęs savo ekscentrišku drabužių dizainu, taip pat – vieno žinomiausių pasaulyje kvepalų prekės ženklo įkūrėjas, mirė penktadienį, būdamas 88 metų.

P. Rabanne'o mirtį naujienų agentūrai AFP patvirtino jo prekės ženklo patronuojančioji bendrovė, kuri teigė, kad jis „savo radikalia mados vizija paženklino ištisas kartas, o jo palikimas gyvuos toliau“.

„Paco Rabanne'as transgresiją pavertė magnetine. Kas kitas galėjo paskatinti madingas Paryžiaus moteris reikalauti suknelių iš plastiko ir metalo?“ – sakė Jose Manuelis Albesa (Chosė Manuelis Albesa) iš Barselonoje įsikūrusios įmonės „Puig“, kuriai P. Rabanne'o prekės ženklas priklausė nuo 7-ojo dešimtmečio.

P. Rabanne'as buvo viena svarbiausių XX a. septintojo dešimtmečio kosminės mados judėjimo figūrų, garsėjęs tuo, kad savo drabužiuose naudojo metalą ir kitas netikėtas medžiagas.

1968 metais jis susivienijo su „Puig“ ir po metų kartu išleido pirmuosius kvepalus, o dar metais vėliau atsirado kvepalų linija, kuri ir šiandien yra viena populiariausių visame pasaulyje.

„Tai buvo svarbi mados asmenybė, jo drąsi, revoliucinga ir provokuojanti vizija, perteikta per unikalią estetiką“, – pareiškime sakė „Puig“ vadovas Marcas Puigas (Markas Pudžas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių