Quantcast

Mirė garsus prancūzų aktorius ir režisierius R. Hosseinas

Eidamas 94-uosius metus, ketvirtadienį mirė garsus prancūzų aktorius ir režisierius Robert`as Hosseinas. Tai pranešė jo artimieji.

Pasak aktoriaus žmonos Candice Patou, R. Hosseinas „užgeso šįryt ligoninėje“.

R. Hosseinas nusifilmavo daugiau kaip šimte juostų. Vienas iš geriausiai žinomų jo darbų buvo grafo Jeoffrey de Peyraco vaidmuo populiarioje prancūzų kino sagoje „Anželika, angelų markizė“ (Angélique, marquise des anges).

Aktorius gimė 1927 metų gruodžio 30 d. Paryžiuje azerbaidžaniečių kompozitoriaus André Hosseino (Huseinovo) šeimoje. Kine jis debiutavo šeštojo dešimtmečio pradžioje. Tuo pat metu R. Hosseinas sukūrė savo pirmąjį filmą „Nenaudėliai patenka į pragarą“ (Les salauds vont en enfer, 1955). Vieną iš vaidmenų juostoje atliko Marina Vlady, tapusi jo pirmąja žmona. 1981 metais aktorius kartu su Jeanu Pauliu Belmondo vaidino filme „Profesionalas“ (Le Professionnel).

Didelis meistro projektas buvo Victoro Hugo romano „Vargdieniai“ (Les Miserables) ekranizacija 1982 metais. 1999 metais R. Hosseinas sukūrė vaidmenį Tonie Marshall filme „Veneros“ grožio salonas“ (Venus Beauty Institute), kuris pelnė garbingiausia prancūzų kino apdovanojimą – „Cezarį“. Paskutinį kartą R. Hosseinas filmavosi juostoje „Vilties vaisius“ (Le Fruit de l'espoir), kuri pasirodė ekranuose 2019 metais.

Jo partnerės filmavimo aikštelėje buvo daugelis ryškiausių prancūzų kino žvaigždžių: Brigitte Bardot, Anouk Aimée, Michèle Mercier, Audrey Tautou. Aštuonerius metus R. Hosseinas buvo Paryžiaus „Marigny“ teatro meno vadovas. Už nuopelnus kino ir teatro menui jis buvo apdovanotas Garbės legiono komandoro ordinu.


Šiame straipsnyje: Robertas Hosseinasaktoriusmirė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių