Quantcast

Mirė aktorė ir režisierė P. Marshall

  • Teksto dydis:

Penny Marshall (Peni Maršal), kuri vaidino komiškame JAV seriale „Laverne & Shirley“, o paskui tapo viena populiariausių režisierių moterų Holivude, mirė. Jai buvo 75-eri.

P. Marshall atstovė Michelle Bega (Mišel Bega) sakė, kad P. Marshall mirė pirmadienį savo namuose Los Andžele nuo diabeto komplikacijų.

„Mūsų šeima sielvartauja“,– sakoma P. Marshall šeimos pareiškime.

Minėtame televizijos ABC seriale P. Marshall vaidino Milvokio alaus darykloje dirbančią Laverną. Serialas, kuriame taip pat filmavosi Cindy Williams (Sindi Viljams), buvo rodomas nuo 1976 iki 1983 metų ir buvo tarp didžiausių savo meto hitų.

„Laverne & Shirley“ taip pat padėjo P. Marshall pradėti kino kūrėjos karjerą: ji režisavo kelias serialo serijas. 1986 metais P. Marshall išleido savo debiutinį filmą – komediją „Kaifuojantis Džekas Flešas“ (Jumpin' Jack Flash) su Whoopi Goldberg (Vupi Goldberg).

Su kitu savo filmu P. Marshall tapo pirmąja moterimi, režisavusia daugiau kaip 100 mln. dolerių (87,9 mln. eurų) uždirbusią juostą. Ši 1988-ųjų komedija „Didelis“ (Big) su Tomu Hanksu (Tomu Henksu) pasakoja apie 12-metį berniuką, kuris atsibunda 30-mečio niujorkiečio kūne. Filmas pelnė T. Hanksui „Oskaro“ nominaciją.

Iš Bronkso kilusios P. Marshall brolis Garry Marshallas (Garis Maršalas), kuris mirė 2016 metais, taip pat buvo vienas garsiausių komedijų režisierių Holivude.

P. Marshall 7-ame dešimtmetyje dvejus metus buvo ištekėjusi už Michaelo Henry (Maiklo Henrio), o nuo 1971-ųjų iki 1981-ųjų gyveno santuokoje su režisieriumi Robu Reineriu. Jų duktė Tracy Reiner (Treisi Reiner) yra aktorė, o vienas pirmųjų jos vaidmenų buvo trumpas pasirodymas motinos filme „Kaifuojantis Džekas Flešas“.

P. Marshall dar turi vyresnę seserį Ronny (Roni) ir tris vaikaičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių