Quantcast

Metų kūrinys laukia kauniečių balsų

Dar liko kelios dienos, per kurias galima atiduoti savo balsą už labiausiai patikusį dailės darbą „Geriausio 2012 metų kūrinio“ parodoje Kauno paveikslų galerijoje.

Vasario 16 d. 16 val. Paveikslų galerijoje, kuri yra K.Donelaičio gatvės 16-uoju numeriu paženklintame name bus paskelbti rezultatai. Darbas surinkęs daugiausia parodos lankytojų balsų taps publikos numylėtiniu. 14-ąjį kartą rengiamoje itin didžiulio populiarumo sulaukiančioje parodoje savąjį verdiktą tars ir profesionali komisija. Prizus nugalėtojams taip pat įsteigė Kauno miesto savivaldybė, Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyrius, Nacionalinis Kauno dramos teatras, kavinė „Skliautas“, kavinė „Kultūra“.

Pakalbinti patys dailininkai šiųmetę „Geriausio 2012 metų kūrinio“ parodą vertina kaip gana tolygią – be everestų ir akivaizdžių duobių. Kiekvienas menininko kūrinys parodų erdvėje, atrodo, radęs savo vietą, neužgožtas kaimyno nei menine, nei formato prasme.

Šalia gerai žinomų ir jau pripažintų dailininkų Elenos Balsiukaitės-Brazdžiūnienės, Aušros Barzdukaitės-Vaitkūnienės, Ausmos Bankauskaitės, Alono Štelmano, Egidijaus Rudinsko ir kt. darbų, kuriuos nesunku atpažinti vos įėjus į parodų salę, galima aptikti ir retai ar visai negirdėtų, viešumoje nelabai pasirodančių tapytojų, skulptorių pavardžių ir jų kūrinių. 

Beje, skulptūrų šių metų parodoje itin nedaug, tačiau atrasime nemažai tekstilės, taip pat tapybos objektų. Taigi, kaip ir kasmet, paroda – marga, įvairi, joje kiekvienas gali rasti kažką savo akiai ir širdžiai.

Kuluaruose savotišku parodos lyderiu įvardijamas tapytojos A.Bankauskaitės didelio formato nakties mėliu ir, regis, visais jo niuansais persisunkęs paveikslas „Naktinis matymas“ – abstrahuotas peizažas, kuriame ilgiau užsižiūrėjus išties ima vertis nakties paslaptimi alsuojanti erdvė ir savitas pasaulis.

O, tarkim, Auriaus Radzevičiaus kūrinys, kaip ir pats menininkas, provokatyvus – tapybiniai objektai, „Evangelistai“, kiek gąsdinantys ir drauge ironiški.

Nesunkiai atpažinsime ir Zinaidos Dargienės stilistiką – saikingai ornamentuotas tekstilės darbas dvelkia švara ir išgryninta mintimi, savo gerbėjus pradžiugins Prano Griušio tapyba, tikrai norėsis stabtelėti ties E.Rudinsko grafika, bet kaip sakoma, geriau vieną kartą pamatyti ir pareikšti savo nuomonę, kuri įdomi ne tik dailininkams, bet ir menotyrininkams, nes savotiškai atspindi ir publikos veidą.

Taigi aplankyti parodą ir balsuoti galima iki vasario 15 d. 17 val., o šeštadienį 16 val. grojant Kauno bigbendo muzikantams, sužinosime „Geriausio 2012 metų kūrinio“ rezultatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių