Quantcast

A. Mazėtis – apie svajonių restoraną ir žinių vedėjų idealus

  • Teksto dydis:

„Info TV“ naujienų laidos „Info diena“ vedėjas Arnas Mazėtis prisipažįsta, kad po ilgo žinių eterio atsipalaiduoja su savo augintiniu vaikščiodamas po mišką. Jis svajoja apie vakarą nuosavoje terasoje, kurioje rengtų maisto festivalius – įžangą į nuosavą restoraną. Dabar – pats laimingiausias jo gyvenimo periodas.

– Kaip pasikeitė gyvenimas ir darbas prasidėjus karui Ukrainoje?

– Karo pradžia sutapo su mano gimtadieniu, kuris nebuvo džiugus: tu supranti, kad diena graži, su brangiausiais žmonėmis, bet visai greta vyksta karas, kur žūsta visiškai nekalti žmonės, vaikai...

Kalbant apie darbą, jis ypatingas, nes įvykiai keičiasi nuolat, informacija plaukia, o mes ją privalome tikrinti ir žiūrovui pateikti susistemintą, atrinktą ir svarbiausią. Labai džiaugiuosi, kad LNK pradėjo transliuoti „Vidurdienio žinias“ – čia pirminė ir naujausia informacija iš Ukrainos, ekspertų įžvalgos, aktualūs pokalbiai. Aš esu visiškas žinių žmogus, tad man tai labai patinka.

– Esi buvęs Ukrainoje kaip žurnalistas, kai 2014 m. prasidėjo Rusijos agresija.

– Laikas yra gyvatė. Man labai liūdna, kad žmonės pamiršta ir pripranta prie karo. Ir tai jaučiu dabar, kaip ir 2014-aisiais, kai, atrodo, kad tai toli. Bet Ukraina kovoja už mūsų visų laisvę, už mums suprantamas vertybes, laisves, teises. Mes jas dabar vertiname kaip eilinę duotybę, nes laisvę iškovojome 1991 m. ir, rodos, viskas. Nesutinku, mums kasdien reikia dirbti, kovoti ir turint tokį kaimyną, kokį turime mes, niekada nepamiršti, kad laisvė nėra duotybė.

– Treti metai dirbi „Info TV“ vedėju, koks tai tavo gyvenimo periodas?

– Pats įdomiausias! Aš dieną pradedu nuo naujo, balto lapo, kuriame su komanda sukuriame kažką naujo: naujos temos, nauji pašnekovai, naujos diskusijos, kurios ne visada malonios. Tiesa ta, kad nėra kvailų klausimų. Yra tik nepatogūs klausimai ir neapgalvoti atsakymai.

Svarbiausia – norėti, galvoti, truputį svajoti ir daug siekti. Ir tada gyvenimas pats pateiks tokių netikėtų pasiūlymų ir galimybių, kokių nesitikėsi ir negalėsi atsisakyti.

– Esi žinomos televizijos žinomas žinių vedėjas. TV eteryje dirbi nuo 22 metų. Kas toliau?

– Hmm, geras klausimas. Dabar – atostogos, paskui – darbas, vėl atostogos. Juk vasara.

Jei rimtai, nežinau (juokiasi). Ir labai džiaugiuosi, kaip ir prieš pustrečių metų, netikėtu pasiūlymu iš LNK grupės. Svarbiausia – norėti, galvoti, truputį svajoti ir daug siekti. Ir tada gyvenimas pats pateiks tokių netikėtų pasiūlymų ir galimybių, kokių nesitikėsi ir negalėsi atsisakyti.

– Ar turi savo eterio idealą?

– Neslėpsiu, Lina Kairytė ir Gintaras Deksnys. Patirtis, solidumas, profesionalumas, pastabumas detalėms ir svarbiausia – gebėjimas perteikti žiūrovui svarbiausias naujienas suprantamai.

– Kaip atsipalaiduoji po ilgo tiesioginio eterio?

– #Mažasjuodasšuo – pats nuostabiausias mūsų ciuckis Baris ir mano mylimi, artimi žmonės. Kelionės. Namai, kurie man yra iš esmės saugi, rami ir brangi erdvė.

– Sportuoji, bėgioji, važinėji dviračiu?

– Norėčiau, norėčiau, norėčiau (šypsosi). Vaikštau paskui bindzinėjantį ciuckį po mišką, ir tai yra geriausias smegenų išsivalymo pratimas. Išvažiuoju tiesiog pasivažinėti motoroleriu, nes tai irgi labai gerai išvalo smegenis. Arba išvažiuoju pjauti žolės pas mamuką – tai pats geriausias poilsis.

– Ar esi darboholikas ar visada lauki atostogų?

– Net neslėpsiu: abudu. Kartais per laisvadienius pasiilgstu darbo, nes mano darbas man labai patinka: galimybė kasdien sutikti daugybę skirtingų žmonių – kas gali būt geriau? Atostogos? Linkėjimai iš jų! Ir nesvarbu, kur būtų: Europoje, pasaulyje, prie ežero, prie Baltijos jūros ar savame kieme.

– Ką įspūdingo aplankei pastaruoju metu?

– Esu JAV žmogus, tai šalis, kur susilieja viskas – jausmas, kvapas, vaizdai. Ir aš ten vėl noriu. Pasaulis toks didelis, norisi apkeliauti kuo daugiau. Ir tai dar laukia.

Išduosiu paslaptį: Meksika – jau netrukus (juokiasi).

– Vis dar mėgsti gaminti maistą?

– Jeigu leisite, atsakysiu – OMG! Tai yra geriausia meditacija! Labai laukiu, kada vėl turėsime didelę virtuvę, terasą, kiemą ir ten bus geriausias maisto festivalis.

– Nebesvajoji pakeisti savo profesijos ir grįžti prie svajonės tapti virtuvės šefu?

– Vakar pagalvojau: jeigu netyčia tektų keisti profesiją, labai noriu atidaryti savo restoraną: mažytį, jaukų ir su mažyčiais patiekalais, bet svarbiausia – jaukų, mielą. Gal tikrai metas?

– Esi prisipažinęs, kad artimiausias žmogus – mama, su ja leidiesi į keliones. Kaip tada naktiniai klubai?

– Jūs įsivaizduojate, kad mano mamukas neina nei į klubus, nei į geriausius barus?! Jūs labai klystate! (kvatojasi). Su mamuku ir ciocėmis – geriausios kelionės. Mes su jomis visur ir visada, nes šeima – brangiausias ir didžiausias turtas: mes norime pamatyti, aplankyti, pajusti, paragauti, pašokti, patirti.

– Ar svajoji?

– Turėkime už save didesnių svajonių. Ir jų siekime. Tai veda į priekį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių