Quantcast

Mantą Petruškevičių užvaldė kvepalų manija

Stilistui Mantui Petruškevičiui nepatinka, kai vakarėlyje pasklidęs maisto kvapas užgožia prašmatnių jo kvepalų aromatą. Užtai jo kolekcija – 60 buteliukų aukščiausios klasės kvepalų, gali užgožti net ir parduotuvės asortimentą.

Sukurti Omano sultonui

„Aš nepataisomas kvepalų maniakas, – nusijuokė M.Petruškevičius. – Kodėl? Man kvepalai – asmenybės išraiška. Mėgstu stiprius, aštrius, aromatus, kurie palieka šleifą.“

Jam patinka turėti daug kvepalų. Vienais gali pasikvepinti vieną dieną, kitais – kitą. Nepatinka turėti vieną buteliuką, jį išpurkšti ir bėgti pirkti kito.

Mantas traukia iš dėžučių puošnius kvepalų buteliukus, rikiuoja juos ant stalelio, purškia vienas už kitą įdomesnius kvapus.

Vieni itin prabangūs kvepalai – juodoje aksominėje dėžutėje su rakteliu. Šios auksinės linijos flakonėlis kainuoja per 1000 litų.

„Tai vieni geriausių kvepalų pasaulyje. Kvepalai kaip nuodai. Jie tokie stiprūs, kad nokautuoja kitų kvepalus, netgi kitus žmones. Kvepalai – stiprus ginklas“, – dėstė Mantas.

Kiti kvepalai, kurių stilistas turi keturis skirtingus buteliukus, sukurti Omano sultonui. Tai – išskirtiniai kvepalai, dvelkiantys rytietiška prabanga.

Kelis kvapus Mantas pavadino bažnytiniais – jų pauosčius iš tiesų justi bažnyčios smilkalų kvapas. Jis turi kvepalų, kurie dvelkia metalu, smėliu, pienu, skarda.

„Štai, ar ne garažo kvapas? – Mantas papurškė iš vieno flakonėlio. – Jie kvepia padangomis, tepalais.“

Uodžiu. Pirmoji nata – regis, citrinos, o toliau – tikras garažas. Dieną Mantas purškiasi lengvu parfumuotu vandeniu.

„Baziliko, petražolių ir kitų prieskoninių žolelių kvapai dieną – pats tas“, – tikino stilistas.

Kvepalai neturi lyties

M.Petruškevičiaus nuomone, nereikėtų kvepalų skirstyti į moteriškus ir į vyriškus. Yra moterų, kurios mėgsta kvepintis vyriškais kvepalais, o jam pačiam patinka moteriški kvepalai.

„Kvepalai neturi lyties, – dėstė M. Petruškevičius. – Iš to padaryta komercija. Man labai patinka ne dizainerių, ne mados namų, o parfumerių sukurti kvepalai, nes ant jų nenurodyta, kam jie skirti – vyrams ar moterims.“

Po vakarėlio jis dažnai sulaukia prašymo: „Nuostabūs kvepalai. Atsiųsk SMS žinute jų pavadinimą.“

Padeda pritraukti žmones

M.Petruškevičiaus nuomone, kvapą reikia derinti ir prie aprangos. Pavyzdžiui, eina kur nors vakare apsirengęs kostiumu – renkasi vienokį kvapą. Nori aplinkui save sukurti kokią nors nuotaiką, renkasi visai kitokį kvapą. Kvepalai jam padeda pritraukti žmones, padeda bendrauti su jais.

Vakarėlyje Manto kvepalai visada palieka šleifą. Svečiai jį atpažįsta būtent iš kvepalų. Vyras neslepia, kad jo savimeilę pakutena žodžiai: „Aišku, kad Mantas atėjo.“ Apie nevykusį vakarėlį savo bičiuliams pareiškia taip: „Man gaila kvepalų, kuriuos ant savęs išpurškiau.“

Renginiuose Mantui tiesiog paranojiškai nepatinka maisto kvapas.

„Bendrauji su žmogumi, o nuo jo dvelkia kinų virtuve, sumišusia su kvepalais. Rengiantis į vakarėlį pirmiausia reikia išvėdinti namus nuo kotletų kvapo ir išsiplauti galvą“, – rėžė stilistas.

Dvelkia skalbiamaisiais milteliais

Brangiuosius kvepalus M.Petruškevičius pirko Berlyne, Londone, Paryžiuje, Niujorke. Stilistas neslėpė, kad už juos sumokėta nemažai pinigų. Vis dėlto tos kolekcijos nepavadintų prabanga. Kai kuriuos kvepalus jis gavo dovanų.

„Visi žino, kad aš – kvapų maniakas. Dovanodami niekas nesuklydo – numano, kas man galėtų patikti, – pasakojo Mantas. – Kai kurių net nenoriu išpurkšti, nes jie man svarbūs: koks nors ypatingas žmogus juos padovanojo arba jie primena tam tikrą mano gyvenimo etapą.“

Vis dėlto stilisto kolekcijoje nėra kai kurių pripažintų mados namų kvepalų.

„Jie man dvelkia skalbiamaisiais milteliais“, – nešykštėjo kritikos žinomiems prekės ženklams.

Kvapų priešas – saulė

Kolekcijai Mantas nepriskiria tų buteliukų, kurie yra vonioje: „Paprastesnius kvapus laikau vonioje, nors tai – nuodėmė.“

Vonia – kvapų priešas. Temperatūros kaita, saulė kvepalus žudo. Prabangiuosius kvepalus stilistas laiko supakuotus dėžutėje, kad nepasentų.

Dažnai parfumuotas vanduo M.Petruškevičiui rėžia nosį viešosiose vietose. Gal dėl to, kad žmonės pasirenka kvapus, kurie yra ne originalai, ir daug kas apskritai nežino, kas yra tikras, geras kvapas.

„Tačiau visa tai galima išsiaiškinti, pauostyti parduotuvėse. Kas tikro kvapo paragauja, jo nori ir nori“, – įsitikinęs žinomas stilistas.


Šiame straipsnyje: Mantas Petruškevičiuskvepalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Man jo gaila

Man jo gaila portretas
Kodel jis tokos toks kv...... ir taip megsta ta demonstruoti ?

egle

egle portretas
eitu dirbti rimta darba

chmmm

chmmm portretas
Vištagalvis
VISI KOMENTARAI 10

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių