Quantcast

Mančesteryje muzikos žvaigždės ragino nepasiduoti terorizmui

  • Teksto dydis:

Anglijos šiauriniame Mančesterio mieste sekmadienį surengtas JAV popmuzikos žvaigždės Ariana Grande (Ariana Grandė) ir kitų žymių atlikėjų bei grupių labdaringas koncertas, kurio žiūrovai pažadėjo įveikti terorizmo baimę po dviejų šalį sukrėtusių išpuolių.

„Tegu pasaulis išgirsta jūsų gebėjimą atsitiesti“, – sakė Pharellas Williamsas (Farelas Viljamsas) 50 tūkst. žmonių miniai, susirinkusiai pagerbti gegužės 22-osios sprogdinimo, surengto per A. Grande koncertą, aukas.

Per itin trumpą laiką suorganizuotas koncertas „One Love Manchester“ tapo didžiausiu šių metų renginiu, suvienijusiu gausybę muzikos žvaigždžių. Šis koncertas skirtas pagerbti 22 žmones, žuvusius per sprogdinimą ir 116 sužeistųjų. Dauguma per mirtininko ataką nukentėjusių žmonių buvo vaikai.

Koncerte pasirodė surengė tokios žvaigždės kaip Justinas Bieberis (Džastinas Biberis), Miley Cyrus (Maili Sairus), Katy Perry (Keiti Peri), Robbie Williamsas (Robis Viljamsas), Liamas Gallagheris (Lajemas Galaheris), grupės „Take That“ ir „Little Mix“ ir nemažai kitų. Koncerto žiūrovai mojavo plakatais su užrašais „Laikomės išvien“ bei „Mūsų angelams“.

Po to, kai tylos minute buvo pagerbti žuvusieji, koncertą pradėjo grupės „Mumford & Sons“ lyderis Marcusas Mumfordas (Markusas Mamfordas).

Likus mažiau nei parai iki šio koncerto Didžiąją Britaniją sukrėtė dar viena teroro ataka. Per šeštadienio vakaro išpuolį Londone trys vyrai mikroautobusu rėžėsi į pėsčiuosius ant Londono tilto, o vėliau ėmė peiliais badyti netoliese buvusius žmones. Žuvo septyni žmonės, dar 48 buvo sužeisti.

Socialiniame tinkle „Twitter“ A. Grande parašė: „Meldžiuosi už Londoną“, o jos vadybininkas Scooteris Braunas (Skuteris Braunas) teigė, kad planuotas koncertas įvyks „su dar didingesniu tikslu“.

Šokantys policininkai

Daugelis gerbėjų susigraudino klausydamiesi atlikėjų, koncertavusių miesto „Old Trafford“ stadione.

Per koncertą A. Grande atliko savo dainą „My Everything“ kartu su vienos vietos mokyklos mokiniais. Kai kurie iš jų dalyvavo jos tragiškai pasibaigusiame koncerte Mančesterio arenoje.

A.Grande drauge su Chrisu Martinu (Krisu Martinu) iš grupės „Coldplay“ sudainavo iš Mančesterio miesto kilusios alternatyviojo roko grupės „Oasis“ kūrinį „Don't look back in anger“. Šį kūrinį dainavo ir miesto gyventojai susirinkę pagerbti žuvusiuosius centrinėje Šv. Onos aikštėje, praėjus kelioms dienoms po išpuolio.

Stadione ir jo apylinkėse buvo imtasi papildomų saugumo priemonių, o policija perspėjo, kad bus apieškotas kiekvienas į koncertą atvykęs asmuo.

Vis dėlto ten vyravo džiaugsminga atmosfera, o policijos pareigūnai ir apsauginiai netgi šoko kartu su koncerto žiūrovais.

Pastarieji pasipuošė specialiai šiam renginiui: daugelis dėvėjo marškinėlius su bite – Mančesterio simboliu – ir meilę šiam miestui išreiškiančiais šūkiais.

„Esame čia išreikšti savo paramą Mančesteriui labiau nei kam kitam. Tie žmonės (teroristai) nepakenks mūsų dvasiai“, – sakė 34-ejų metų Abdullah Mala (Abdula Mala).

Jo aštuonerių metų dukra Hannah (Hana), kuri išėjo iš gegužę vykusio A. Grande koncerto prieš pat sprogdinimą, sakė, kad „džiaugiasi sugrįžusi“ pamatyti didžiausių popmuzikos žvaigždžių.

„Įveikti baimę“

Pinigai, surinkti per koncertą, bus pervesti į specialų Didžiosios Britanijos Raudonojo Kryžiaus įsteigtą fondą. Šios lėšos vėliau bus skirtos padėti nukentėjusioms šeimoms.

32-ejų metų Rachel Jea (Reičel Džėja) sakė dalyvavusi Mančesteryje vykusiame A. Grande koncerte ir maniusi, jog svarbu ateiti ir į sekmadienio pasirodymą, kad po sprogdinimo atgautų pasitikėjimą.

„Mūsų seneliai išgyveno pasaulinius karus, kad mes galėtume gyventi laisvėje, o dabar tai prasideda iš naujo. Neturėtų taip būti“, – sakė ji naujienų agentūrai AFP.

Jos devynerių metų dukra Scarlet (Skarlet) taip pat ragino žmones nebijoti: „Turime pamėginti ir rasti būdą įveikti baimę. Esu labai laiminga galėdama čia šįvakar ateiti. Tai gerai Arianai – ji nekalta dėl to, kas nutiko.“

Po gegužės 22 d. sprogdintojo mirtininko surengto išpuolio, nusinešusio 22 žmonių gyvybes, A. Grande sustabdė savo pasaulinį turą „Dangerous Woman“ ir kelis pasirodymus Europoje, tarp jų – du koncertus Londone.

Penktadienį 23-ejų metų atlikėja aplankė savo gerbėjus, gydomus Karališkojoje Mančesterio vaikų ligoninėje.

Sekmadienio koncertas surengtas pirmųjų Mančesterio atakos aukų laidotuvių išvakarėse.

14-metės sprogimo aukos Eilidh MacLeod (Eilid Makleod) karstas sekmadienį buvo parskraidintas į Škotijos Baros salą. Prieš laidotuves paplūdimyje buvo surengta gedulinga procesija.

„Nesąžiningi prašymai“

Dalyvavę gegužės 22-osios A. Grande koncerte galėjo gauti nemokamų bilietų į sekmadienio pasirodymą, o dar 35 tūkst. bilietai po 40 svarų (per 50 eurų) buvo išpirkti ketvirtadienį vos pasirodę.

Vis dėlto, iš žmonių, nedalyvavusių tame koncerte, gauta „per 10 tūkst. nesąžiningų prašymų“ dėl nemokamų bilietų, pranešė bilietų platintojas „Ticketmaster“.

Kiti žmonės bandė perpardavinėti bilietus „eBay“ už 1 tūkst. 200 svarų (daugiau kaip 1 300 eurų). Interneto aukciono atstovai savo ruožtu pažadėjo nedelsdami išimti bet kokius daiktus, už kuriuos „kokiu nors būdu pelnomasi iš Mančesterio tragedijos“.

Koncertą tiesiogiai transliavo BBC, „Twitter“, „Apple“ ir MTV, todėl jį stebėti galimybę turėjo žiūrovai iš 180 šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che: "RINKITĖS vienon vieton (kad teroristams būtų lengviau), neškit MUMS pinigėlius (už kuriuos paskui jie galės naujus teroro aktus rengt - juk mums MŪSŲ saugumas tai rūpi, tai ir reikia susimokėt)".

f

f portretas
Koncertas nuraminti bozgalviams, kad perdaug nepyktu ant arabu ir t.t., kad netrugdytu ir toliau jiems plusti i sali... Paklausykit musu muzikeles, o mes ir toliau bbd nieko nedarysim kad tai nepasikartotu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių