Quantcast

Mamos pensijos dydį sužinojęs S. Vaitulionis: iš tokios sumos išgyventi neįmanoma

  • Teksto dydis:

Kai kurie senjorai gauna itin mažas pensijas, už kurias turi išgalėti sumokėti ne tik už maistą, bet ir vaistus. Komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis sužinojęs, kokią išmoką gauna jo mama, nusprendė viešai padiskutuoti apie liūdną situaciją Lietuvoje.

Socialiniuose tinkluose visada savo nuomonę išreiškiantis vyras pasidalino viešu įrašu, kuriame netrūko ir nuostabos gaidelės sistema, kuri vyrauja aplinkui, bet ir bendro pasibaisėjimo šalimi, kurioje mes gyvename.

Vyras teigė, jog mamai atsakius, kad jos pensija yra 221 euras, jis sutriko ir nežinojo, kaip reaguoti.

Ši šalis aiškiai parodė, kad tai, iš ko gyvensite senatvėje, yra jūsų problema.

„Aš net neketinu kalbėti apie tai, kaip iš tokios sumos išgyventi, nes visi suprantame, kad tai yra visiškai neįmanoma. Ir čia mes kalbame apie tai, kai žmogus visą gyvenimą dirbo ir senatvėje valstybė ja žadėjo pasirūpinti. Aha, tuoj“, – tęsė pasakojimą S. Vaitulionis.

„Sodra“ nepasirūpins niekuo, niekada ir tai jau yra daugiau nei faktas. Kažkaip buvau apleidęs šį klausimą ir nelabai gilinausi. Ši šalis aiškiai parodė, kad tai, iš ko gyvensite senatvėje, yra jūsų problema. Ir visiškai nesvarbu, kiek mokesčių per gyvenimą „Sodra“ iš jūsų nulupo“.

„Belieka patiems rūpintis savo senatvės pensija, kaip tai jau daro begalė žmonių kitose šalyse – kauptis patiems, kaip jau kam patogiau – antrą ar trečią pakopą rinktis, galų gale savarankiškai investuoti. Nes kitu atveju laukia liūdnas sėdėjimas ant bažnyčios laiptų su ištiesta tuščia konservų dėžute rankoje“, – feisbuke su apmaudu dėstė vyras.

Netrukus į S. Vaitulionio pradėtą diskusiją įsitraukė ir daugiau žmonių.

Europos Parlamento mandatą iškovojusi Aušra Maldeikienė socialinio tinklo paskyroje taip pat pasidalino savo nuomone, teigdama, kad valstybė pensininkų neišlaiko – pensininkus išlaiko jų dirbantys vaikai.

„O kiek per metus ponas S. Vaitulionis sumoka įmokų „Sodrai“ ir konkrečiai mamos pensijai? Man tai tas skaičius labai įdomus. Ir tas skaičius viską paaiškintų“, – retoriškai klausdama pradėjo moteris.

Aušra Maldeikienė / K. Kavolėlio/Fotobanko nuotr.

„Pradžioje gudručiai (ir ypač visokie verslo liudijimai bei kūrybiniai individualistai) minimizuoja savo mokesčius iki beprotybės, o po to baisisi, kad jų mamos ir tėčiai kenčia. Valstybė pensininkų neišlaiko, ponas S. Vaitulioni, pensininkus išlaiko jų dirbantys vaikai“.

A. Maldeikienė pateikė ir savo asmeninį pavyzdį, kaip per 39 metus darbo stažo, pensija, kurią turėtų gauti, bus nemaža.

„Beje, iki šios dienos esu sukaupusi 39 metus stažo. Ir pensija, kurią turėčiau pradėti gauti 2021 metų rudenį sudarys apie 650 eurų, nes visą gyvenimą mokėjau didelius mokesčius, dirbau gaudama kuklią dėstytojos ir mokytojos algą, tačiau visada dirbau 2-3 darbovietėse. Ir pensija taip susikaupia“.

Įrašą moteris baigė su ironišku palinkėjimu komunikacijos specialistui: „Parduokite vieną kostiumuką ir bus mamytei paguoda“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkas

Pensininkas portretas
Grybauskaitei reikėjo paskirti 225,-€ pensijos,nes tokias gauna,ir dar mažesnes ,Lietuvos pensininkai.Baigėsi kadencija,baigėsi privilegijos.Tegul pavalgo Lietuvos ,rinkėjo lietuvio duonos.

Pensininkas

Pensininkas portretas
Dirbau valstybinėje įstaigoje. Konservatoriai su Kubiliumi priešakyje taip sumažino algą ,kad net stažo metai nesigavo. Aišku ir pensija 153e. gavosi.

Regina

Regina portretas
Grybauskaite be rentos gaus virs 8000, biski apsirikai. Apie 750 lietuviska pensija, netoli 4000 prezidentine pensija ir apie 3650 briuselio uz dafba briuselyje. Jokios rentos cia nera
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių