Quantcast

M.A.M.A. apdovanojimų organizatoriai: nepaliksime nei vieno dalyvio be pagalbos

  • Teksto dydis:

Penktadienio popietę policijai išplatinus pranešimą apie muzikos apdovanojimų „M.A.M.A. 2020“ filmavimo dalyviams pradėtas administracinio nusižengimo teisenas, organizatoriai išsakė ir savo poziciją. 

Apdovanojimų atstovai teigia, kad kiekvienam dalyviui padės išspręsti susidariusią situaciją su advokatu, o su policijos pareigūnais tęs bendradarbiavimą.

„Nuo pat savaitės pradžios bendradarbiaujame su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais. Suteikiame reikalingą informaciją bei medžiagą. Mūsų žiniomis, šiuo metu medžiaga dar tiriama, vis papildoma tuo, kas galėtų būti naudinga tyrimui, tad konkrečių išvadų dėl vykusio filmavimo – neturime“, – teigia organizatoriai.

Kaip buvo skelbta, Kauno apskrities policija jau pradėjo 42 administracines teisenas pavieniams asmenims po praėjusį savaitgalį Kaune vykusio muzikos apdovanojimų M.A.M.A. filmavimo Kauno „Žalgirio“ arenoje. Kaip pranešė policija, teisenos pradėtos dėl kaukių nedėvėjimo, numatytų atstumų nesilaikymo.

„Aštuoniems asmenims, kurie sutiko, jog administracinio nusižengimo protokolas su nurodymu susimokėti baudą jiems būtų išsiųstas elektroniniu paštu, pareigūnai tai jau padarė. Asmenys per numatytą terminą turi susimokėti po 250 eurų“, – rašoma policijos pranešime.

Taip pat pranešama, kad dar 12 žmonių gavo šaukimus atvykti į policijos įstaigą administracinio nusižengimo protokolo surašymui.

„Ne visi pavieniai asmenys bendradarbiauja su policijos pareigūnais, kai kurie prašo bendrauti per jų vadybininkus ar advokatus“, – teigia Kauno apskrities policija.

„Bendradarbiaudami su policijos pareigūnais, suteikdami reikalingą informaciją ir medžiagą, galime daryti prielaidą, kad pareigūnai tarpusavyje nebendradarbiauja ir nepasidalina reikšminga medžiaga, kuri padėtų tyrimui bei nebūtų daromas nereikalingas spaudimas šalies kūrėjams“, – atkreipia dėmesį organizatoriai.

Visiems filmavimuose dalyvavusiems asmenims, muzikos apdovanojimų organizatoriai taip pat turi žinią ir pažada, kad kiekvienam dalyviui bus suteikta reikiama pagalba ir nebus palikti vieni.

„Visi M.A.M.A. ir „Raudonojo kilimo“ audiovizualinių kūrinių kūrime dalyvavę asmenys tikrai neliks be mūsų pagalbos. Susidariusią situaciją padėsime išspręsti kartu su mūsų advokatu bei palaikysime tol, kol reikės patiems dalyviams. Šią ceremoniją, prisitaikydami prie karantino sąlygų ir iššūkių, surengėme tam, kad šalies atlikėjai būtų palaikomi itin sudėtingu laikotarpiu, o per praėjusius metus nuveikti darbai būtų įvertinti ir pristatyti plačiai visuomenei. Tad šioje situacijoje išliksime tie, kurie eina kartu su kūrėjais ir palaiko juos“,  – teigia M.A.M.A. atstovai.

Organizatoriai teigia, kad Kauno „Žalgirio“ arenoje įvykusiuose apdovanojimų bei „Raudonojo kilimo“ filmavimuose buvo laikomasi kompleksinių saugumo priemonių, SAM rekomendacijų bei užsienio praktikų, todėl viskas įvyko laikantis karantino reikalavimų bei užtikrinant kiekvieno dalyvio sveikatos saugumą.

„Jau anksčiau pranešėme, kad filmavime buvo naudojamos kompleksinės saugumo priemonės, tokios kaip greitieji antigeno testai, kurie naudojami šalies ligoninėse, taip pat apsauginės veido kaukės, taip pat buvo laikomasi saugaus atstumo. Verta pabrėžti, kad filmavimai vyko laikantis SAM filmavimų rekomendacijų, kuriomis vadovaujasi ir visos kitos šalyje filmuojamos laidos“, – teigė M.A.M.A. organizatoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių