Quantcast

M.A.M.A. apdovanojimų organizatoriai aiškinasi situaciją dėl užsikrėtimų COVID-19

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) antradienį pranešė, kad keturiems M.A.M.A. apdovanojimų dalyviams nustatytas koronavirusas. Asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ pirmininkas Martynas Tyla sako, kad koronavirusas prieš apdovanojimus nustatytas vienam asmeniui, aiškinamasi, ar nustatyti kiti užsikrėtimai susiję.

Jis BNS tvirtino, kad prieš renginį koronavirusas buvo nustatytas vienam „pagalbiniam darbuotojui“, nesusijusiam su renginio dalyviais. Anot M. Tylos, asmuo deklaravo, jog atvyko automobiliu vienas, jis į salę nebuvo įleistas.

Portalui kauno.diena.lt M. Tyla teigė, kad šis asmuo, organizatorių žiniomis, sunkiai neserga ir „problemų neturi“.

M. Tyla pasakojo, kad apie keturis koronavirusu užsikrėtusius žmones, dalyvavusius M.A.M.A. apdovanojimuose, organizatoriams nebuvo žinoma iki penktadienio vakaro, šią informaciją M. Tyla išgirdo tik antradienio rytą. Jis svarstė, kad veikiausiai asmuo, kuriam koronavirusas buvo diagnozuotas dar prieš apdovanojimus ir jis nebuvo įleistas į salę, galėjo būti susijęs su vėliau infekcijos simptomus pajutusiais asmenimis. 

„Gal šio žmogaus aplinkoje yra šie atvejai, – svarstė M. Tyla, neatmetęs tikimybės, kad susirgimo atvejai gali būti susiję su viena žmonių kompanija. 

„Negaliu komentuoti, bet tikimybė visą laiką kažkokia yra (...) Bet mes negalime žinoti – galbūt jis su savo bendradarbiais galėjo dirbti dieną prieš kažkur“, – ir BNS dėstė jis.

NVSC atstovai teigė nenustatę aplinkybių, kad užsikrėtusieji galėjo kartu dalyvauti kituose susibūrimuose.

Kaip portalui kauno.diena.lt teigė NVSC atstovė Justina Petravičienė, visų keturių atvejų patvirtinimo data yra balandžio 1-oji.

„Visi asmenys ir tas pirmasis (mes vertiname jį kaip infekcijos šaltinį, nes jam pirmam pasireiškė simptomai), nurodo, kad čia dalyvavo tiek 26, 27 dieną. Kiek suprantu, jis buvo „Žalgirio“ arenoje ir su juo sąlytį turėjo ir kiti užsikrėtusieji. Negali būti, kad jis būtų neįleistas į areną“, – sakė NVSC atstovė.

„Renginyje užsikrėtė ar dalyvavo renginyje – čia du skirtingi dalykai. Neturiu duomenų, kas užsikrėtė kol kas, manau, galėsiu po pietų pasakyti, kai turėsiu daugiau duomenų. Bandysime išsiaiškinti, kurie čia, ir kur galėjo būti“, – BNS pridūrė M. Tyla.

Mes tikrai nieko nesikratome, toliau aiškinsimės, žiūrėsime, yra kažkas ar ne.

Apdovanojimų vadovas tikino, kad organizatoriai laikėsi Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijų – visi dalyviai prieš renginį buvo patikrinti dėl koronaviruso, viso renginio metu buvo su kaukėmis, jas nusiėmė tik lipdami ant scenos.

„Mes tikrai nieko nesikratome, toliau aiškinsimės, žiūrėsime, yra kažkas ar ne (...) Buvo pateikta informacija policijai – rašte buvo nurodyta, kada kaukes dėvėti ir kada jas nusiimti. Reiškia, raudonojo kilimo metu, kada vyko transliacija, ir ant scenos arba atsiimant statulėles – tai aiškiai užfiksuota ir gal nedarykime prielaidų“, – sakė M. Tyla.

Jis taip pat žadėjo pagalbą užsikrėtusiems žmonėms, „jei reikės“.

„Mes labai išgyvenam dėl šios situacijos, – sakė pašnekovas ir vylėsi, kad daugiau žmonių, dalyvavusių apdovanojimuose, koronavirusine infekcija nesusirgs. – Jeigu būtų daugiau atvejų, tai jau būtų židinys didelis, bet per 10 dienų jo neturime.“

M.A.M.A. apdovanojimai vyko kovo 27-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje, juos transliavo TV3 televizija.

Renginys vyko be žiūrovų, organizatoriai skelbė, kad visiems dalyviams prieš renginį buvo atlikti COVID-19 testai, tačiau viešojoje erdvėje kilo pasipiktinimas, jog nesilaikoma karantino taisyklių, nedėvima kaukių, nėra saugių atstumų.

Kauno policija dėl galimo karantino taisyklių nesilaikymo pradėjo 42 administracines teisenas pavieniams asmenims ir patiems transliacijos organizatoriams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oho

Oho portretas
Pirmiausia jiems reikia gydyti galvas

Ona

Ona portretas
Negaliu žiūrėti į tuos neprotingus padarus,kurie Lietuvoje platina pandemijà.Dabar juos reikia bausti,o ne gydyti tai būtû pamoka visiems mandročiams išsišokėliams.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių