Quantcast

Makalius pataria: kuriuos du Lietuvos miestus būtina aplankyti?

  • Teksto dydis:

„Turime puikias galimybes bet kada nakvoti unikaliose vietose: dvaruose, pilyse, vienuolynuose, turime galimybę pajusti savo gamtą ir savo miestus, o ne paskęsti pasaulyje, sukurtame turistams“, – šį šeštadienį TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ savo jausmus Lietuvai atskleis legendinis kelionių žinovas ir mėgėjas Makalius.

Rekomenduoja Lietuvą

„Paradoksalu – kuo daugiau pamatau pasaulio, tuo labiau vertinu Lietuvą ir rekomenduoju visiems daugiau keliauti būtent joje“, – gimtinę giria vienas žinomiausių kelionių organizatorių Lietuvoje. Ir priduria, kad jau dvejus metus pats ypač intensyviai po ją keliauja bei greitu metu žada pasiūlyti dar daugiau vietinių kelionių idėjų.

Įsimylėjęs Birštoną

„Esu naujai įsimylėjęs du Lietuvos miestus, vienas jų – Birštonas. Smagu, kad kurortus įsivaizduojame nebe tik prie jūros, smagu, kad Birštonas vos per kelerius metus taip atsigavo ir dabar yra žavus, modernus, europinis kurortas. Labai dažnai savo trumpą savaitgalį renkuosi praleisti būtent ten“, – sako Makalius.

Biržai ir futbolas tarp smegduobių

Kaip vieną iš vertų atrasti miestų Makalius rekomenduoja Biržus ir jų apylinkes: „Pradedant Kirkilų apžvalgos bokštu ir Karvės ola, baigiant jų puikiais gėrimais ir džiovintu sūriu. O pats unikaliausias dalykas, žinoma, yra smegduobės. Biržuose net yra sukurtas unikalus, į futbolą ir iš dalies į golfą panašus žaidimas „Monte ball“, kurio tikslas – per kuo mažiau spyrių įspirti kamuolį į specialią duobutę prieš tai jo neįspyrus į... vieną iš aplink esančių smegduobių! Smegduobių galima pamatyti ir kitur – pavyzdžiui, vienoje iš jų paskendę pusė namo!“, – susižavėjęs pasakoja Makalius ir kviečia visus aplankyti Lietuvos šiaurę.

Trūksta tik daugiau džiaugsmo

Laidos vedėjai Kristinai Rimienei paklausus, kokią kelionę, nebūtinai Lietuvoje, vadintų pačia įsimintiniausia, Makalius ilgai negalvoja: „Turbūt kelionę į Filipinus. Ten ilgam ilgam užsikrėčiau optimizmu ir meile kiekvienai akimirkai. Norėčiau tai parvežti į Lietuvą, į Europą“, – šypsosi Makalius ir, atrodo, kad tikrai – jis džiaugiasi kiekviena akimirka.

Kur, kaip ir ką dar aplankyti patars Makalius ir laidos vedėjos Kristina Rimienė bei Renata Mikailionytė, bus galima sužinoti šeštadienį 9.30 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių