Quantcast

Mafijos vadą vaidinantis A. Kėleris: niekas gyvenime neatsitinka veltui

  • Teksto dydis:

Jau daugiau nei keturis dešimtmečius teatro scenoje vaidinančio legendinio Panevėžio aktoriaus Albino Kėlerio talentu suabejoti negalėtų niekas – auksiniu scenos kryžiumi apdovanotas vyras kiekvieną savo vaidmenį atlieka su dideliu atsidavimu ir meistriškumu.

Nors televizijos žiūrovai serialuose jį išvysta retai, A. Kėleris nusifilmavo itin populiariame kriminaliniame TV3 seriale „Pasmerkti IV“, kur atliko mafijos vado vaidmenį.

„Tiek teatre, tiek kine neigiamą personažą visuomet vaidinti yra žymiai lengviau“, – šypsojosi ilgametę patirtį turintis aktorius.

„Jei žiūrovai sako, kad vaidmuo man tinka ir mane stebėti yra smagu, tuomet man smagu vaidinti. Neigiami personažai turi daugiau spalvų, jie aštresni, turi daugiau kampų, o teigiami gana vienspalviai. Juk neigiamas personažas gali būti įvairus – jame yra labai žmogiškų dalykų, jis ir kenčia, jam skauda, jis taip pat jaudinasi dėl vaikų. Filmuotis šiame seriale man išties patiko“, – apie vaidmenį seriale „Pasmerkti IV“ sakė A. Kėleris.

Seriale aktorius vaidina nusikaltėlių Koganų klano vadą, turintį keturis nešvarius darbus vykdančius sūnus, kuriuos vaidina ir keli dar tik pirmuosius žingsnius aktorystėje žengiantys jaunosios kartos aktoriai. A. Kėleris jaunuoliams negailėjo pagyrų ir tikino, kad dvi kartos nėra tokios jau skirtingos – abi išgyvena tuos pačius kūrybinius sunkumus.

Ką tu gali pasakyti žmonėms, jei savyje nieko neturi ir nežinai, apie ką šneki.

Daugiau nei keturiasdešimties metų patirtimi scenoje pasigirti galintis A. Kėleris atskleidė, kad tenka prisitaikyti prie vis greitėjančio kūrybinio tempo. „Dabar filmuojant serialus yra žymiai greitesnis kūrybinis tempas nei anksčiau, turėdavome daugiau pasiruošimo prieš kiekvieną kadrą. Viskas suprantama – serialų, jų serijų yra daug. Tačiau laikui bėgant, pagrindinis darbas aikštelėje nesikeitė – kūryboje mažai ką galima pakeisti“, – šypsojosi aktorius.

Paklaustas, kas iš teatro jį atvedė į televiziją, aktorius tikino buvęs smalsus ir tiesiog norėjęs vaidinti – tokia aktoriaus dalia. „Į televiziją buvau pakviestas ir negalėjau atsisakyti – aktoriaus darbas yra vaidinti. Žinoma, vaidinti teatre ir prieš kameras yra du skirtingi dalykai. Tai nesulyginama, visai kitas pasaulis“, – pasakojo A. Kėleris.

Pasak žinomo vyro, net ir Lietuvoje aktoriai neprivalo būti universalūs ir gali vaidinti tik ten, kur jiems norisi, tačiau visas galimybes jie tikrai turi. „Apie aktorystę Lietuvoje galiu pasakyti tiek, kad esame tikrai puiki aktorių šalis – kaip Amerikoje NBA krepšininkai. Kiekvienoje komandoje yra perlų, o mes turime nuostabių aktorių kiekviename teatre – tai yra aukštoji lyga, mes pajėgūs absoliučiai viskam. Reikia tik geros medžiagos ir finansavimo, o visa kita mes turime“, – sakė A. Kėleris.

Įveikęs išbandymų kupiną legendinio teatro režisieriaus Juozo Miltinio mokyklą, patyręs skaudžių netekčių ir tikras karjeros aukštumas, A. Kėleris šiandien drąsiai sako, kad visos gyvenimo kliūtys padeda aktoriui formuoti savo charakterį.

„Niekas gyvenime neatsitinka veltui. Gyvenimo mokykla duoda vaisius, o aktorius privalo turėti įvairių išgyvenimų, svajonių ir netekčių, pakilimų ir nuopuolių – visa tai formuoja aktoriaus asmenybę ir padeda jam darbe. Kitaip negali būti – ką tu gali pasakyti žmonėms, jei savyje nieko neturi ir nežinai, apie ką šneki?“, – kalbėjo A. Kėleris.

Naujajame serialo „Pasmerkti IV“ sezone ne tik aidintys šūviai, netikėti veikėjų likimai, nenutrūkstamas veiksmas, bet ir pavojingoje aplinkoje užgimę romantiški ir tyri jausmai. Seriale vaidmenis atlieka ne tik nauji nematyti veidai, bet ir toliau vaidina televizijos žiūrovų numylėtiniai Rolandas Boravskis, Josif Baliukevič, Tadas Gryn, Emilija Latėnaitė ir kiti žymūs aktoriai.

„Pasmerkti IV“ – pirmadieniais–ketvirtadieniais 21 val. per TV3!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių