Quantcast

„Mados infekcijos“ programa garantuoja – vyrų ir spalvų bus!

  • Teksto dydis:

Naujojoje Vilnioje rūksta dūmai: karščiausių kultūrinių įvykių centre, „Dūmų fabrike“, sujudimas – iškelta „Mados infekcijos“ vėliava oficialiai skelbia, kad festivalio programa sudaryta! Susitikimo laiko pakeisti negalima: spalio 16 ir 17 dienomis ištikimiausi fashionistos pirmą kartą gyvenime į madų šou keliaus tiesioginiu traukinio reisu!

„Pernai žadėjome, kad 2020-aisiais XXII-ojo festivalio skaičių magija pažers netikėtumų. Aišku, nesitikėjome, kad ir patys papulsime į kliūčių ruožą“, – juokiasi festivalio variklis – dizainerė Sandra Straukaitė. „Bet ribotos galimybės atvėrė naujas alternatyvas. Visiems, kurie tradiciškai klaus „kas naujo“, atsakau – svarbiausia, kad turime pilną programą ir dvi dienas kokybiškos mados. Į festivalį, kuris dizaineriams yra paskutinis šansas šiemet pademonstruoti kolekcijas gyvai, atvyks visi kviestiniai svečiai. Iš lietuvių cecho nusiteikite pamatyti ne tik senbuvius, bet ir veržlius naujokus. Industrinė buvusio fabriko erdvė Naujojoje Vilnioje, traukinys vietoj taksi ir „Sakiškės Brewery“ specialiai festivaliui sukurtas ypatingos receptūros ir spalvos gėrimas abejingų nepaliks.“

Senbuviai versus naujokai

„Mados infekcija“ balsuoja už gyvenimą – buvęs fabriko cechas du vakarus iš eilės dirbs mados ritmu: žiūrovų laukia dviejų dalių renginys su viena pertrauka ir intensyvus tempas. Bus kur akį paganyti: jei statistiškai Lietuvoje dominuoja moterys, šiemet – bent jau ant podiumo – dizaineriai žada ryškią vyriškos giminės persvarą.

„Nors daugiausiai dėmesio skiriame lietuvių dizaineriams, šiek tiek paradoksalu, kad didžiausio įvertinimo, palaikymo ir entuziazmo sulaukiame iš užsienio svečių. Latvė Laima Jurča buvo pasiryžusi antrąkart dalyvauti „Injekcijos“ konkurse, kad tik galėtų vėl patekti ant „Mados infekcijos“ podiumo“, – pasakoja S. Straukaitė.

Net trys užsienio dizaineriai „Mados infekcijoje“ dalyvaus antrą kartą. Spalvinė bomba pilkų cepelinų šalyje užtaisyta: po ilgos pertraukos sugrįžta estė Kristel Kuslapuu, 2011 m. lietuvių širdis užkariavusi spalvingais ir monumentaliais mezginiais. Ne mažiau įsimintina praėjusių metų jaunoji favoritė – Laima Jurča, publiką papirkusi ryškiais printais margintais modeliais. Pamaloninti bus ir tie, kam aktuali vyriškos mados linija. Antrus metus iš eilės festivalyje dalyvaus šiuolaikinės skandinaviškos mados poetas – danų kūrėjas iš Kopenhagos Tobias Birk Nielsen. Vyriškas kolekcijas taip pat pristatys praėjusių metų vienas iš konkurso „Injekcija“ nugalėtojų Tommazo iš Kipro ir Dastish Fantastish iš Ukrainos.

Ant podiumo žiūrovai išvys gerai žinomus lietuviškos mados vardus: Sandrą Straukaitę, Mortą Nakaitę, Dianą Paukštytę, Akvilę Jančauskaitę ir Liną Gudanavičiūtę. Netrūks šviežio kraujo – savo energija ir užsispyrimu papirks trys pernai metų jaunųjų talentų konkurso „Injekcija“ nugalėtojai: Lina Misėkaitė, specialiai iš Londono grįžęs Saimonas Tartenis ir Norvegijoje studijuojanti Vaida Voraitė.

Traukinys vėluojančių nelaukia

„Dūmų fabrikas“ ne guminis: apsispręsti dėl spalio savaitgalio planų reikėtų greitai – traukinys vėluojančių nelaukia, vietų skaičius ribotas. Bilietus į spalio 16 ir 17 d. vyksiančią „Mados infekciją“ ir ilgąjį mados savaitgalį 18 dieną pratęsiančią „Injekciją“ (be traukinio bilietų) platina „Paysera“ čia.

Festivalį iš dalies remia Lietuvos Kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.

„Mados infekcijos“ programa:

Spalio 16 diena:

– Akvilė Jančauskaitė & Max Play;

– Dastish Fantastish / Ukraina;

– Diana Paukštytė;

– Lina Gudanavičiūtė;

– Tommazo / Kipras;

– Kristel Kuslapuu / Estija.

Spalio 17 diena:

– Morta Nakaitė;

– Vaida Voraitė;

– Lina Misėkaitė;

– Laima Jurča & Marta Veinberga / Latvija;

– Sandra Straukaitė;

– Tobias Birk Nielsen / Danija;

– Saimonas Tartenis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių