Quantcast

M. Vitulskis pristato naują dainą: mums reikia nusišypsoti

  • Teksto dydis:

Merūnas Vitulskis pristato naują, specialiai jam kurtą, dainą „Tavo šypsena“ ir sako, kad būtent tokį linksmą ir greito tempo kūrinį jis specialiai pasirinko išleisti būtent dabar. „Jis labai pavasariškas, kupinas geros nuotaikos, optimizmo. Mums tikrai reikia dainos, kuri priverčia nusišypsoti. O nuo šypsenos prasideda daug dalykų“, – sako M. Vitulskis.

Vienas geras dalykas, kuris prasideda su daina „Tavo šypsena“, tai naujo solinio dainininko albumo gimimas. Tai bus antras vieno geriausių Lietuvos tenorų originalus albumas ir gerbėjai jau senokai jo laukia. Nors nemaža dalis albumo dainų sukurtos, tačiau dar ne visos įrašytos. Kai kurių kūrinių įrašai atidėti iki karantino pabaigos, nes juose turi dalyvauti nemažai žmonių. Paklaustas, ar vėl į studiją planuoja susikviesti visą simfoninį orkestrą, dainininkas šypsosi ir sako, kad norėtų, tačiau šiuo metu tokia idėja atrodo komplikuotai, todėl atidėjo ją saugesnei ateičiai. Dainininkas norėtų, kad antrasis jo solinis originalus albumas niekuo nenusileistų itin sėkmingam pirmajam.

Merūnas Vitulskis, „YouTube“ stopkadras

Turiu daug daugiau laiko nei įprastai viską smulkiai apsvarstyti ir pasiruošti. O kai jau bus galima – beliks tik įgyvendinti.

Pirmasis originalus M. Vitulskio albumas „Muzika – Lietuvai“ buvo išleistas prieš ketverius metus. Tai buvo tikrai išskirtinis atvejis lietuviškoje muzikos rinkoje. Iki šiol jis laikomas vienu brangiausių popmuzikos albumų mūsų šalyje. Specialiai kurtas M. Vitulskiui kompozitoriaus Kipro Mašanausko ir geriausių Lietuvos tekstų autorių. Įrašytas drauge su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, diriguojamu maestro Gintaro Rinkevičiaus. Albume M. Vitulskis atliko duetą su garsiausiu visų laikų Lietuvos tenoru Virgilijumi Noreika. Albumas „Muzika – Lietuvai“ buvo pristatytas didžiausiose arenose gyvai su simfoniniu orkestru. Pristatymuose dalyvavo ir a.a. V. Noreika. Koncerto metu salėje pirmą kartą muzika buvo suderinta su lėktuvėlių šou. Subtilią ir elegantišką aviamodelių programą atliko Lietuvos ir pasaulio daugkartinis čempionas Donatas Paužuolis su komanda. Vėliau albumas buvo išleistas limituoto tiražo itin aukštos garso kokybės vinilo plokštelėje.

„Gera prisiminti „Muzika – Lietuvai“ koncertus su orkestru ir tą magišką lėktuvėlių skrydį virš minios. Atrodo tai buvo taip seniai, pažiūrėjau įrašą ir net fiziškai pajutau ilgesį. Džiaugiuosi, kad gyvenimas po truputį suka atgal į vėžes. Štai ir pasirodymas nacionalinėje Airijos operoje, pirmą kartą po ilgos pertraukos, teikia vilčių, kad muzika mažais žingsneliais grįžta į sceną“, – sako M. Vitulskis.

Dainininkas neseniai parskrido iš Airijos, kur atliko Rudolfo arijas iš operos „Bohema“. Koncertas iš nacionalinės šalies operos buvo transliuojamas internetu ir sulaukė didelio žiūrovų susidomėjimo ir puikių kritikų įvertinimų. Nors Lietuvos tenoras pasakojo, kad šis pasirodymas jam lėmė dešimties dienų izoliaciją Airijoje ir lygiai tokią pat izoliaciją grįžus į Lietuvą, tačiau jis ir vėl kartotų.

O kol laukia kitų pasirodymų operos scenose, jis intensyviai planuoja solinio albumo įrašus ir dėlioja būsimų jo pristatymų koncertinį scenarijų. „Turiu daug daugiau laiko nei įprastai viską smulkiai apsvarstyti ir pasiruošti. O kai jau bus galima – beliks tik įgyvendinti“, – šypsosi jis. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkas

Pensininkas portretas
NESAMONĖ,o ne daina?

MOPSAS

MOPSAS portretas
Nu jooo ,paklausius tokios dainos norisi tik nusisauti !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių