Quantcast

M. Petruškevičius apie tarptautinės karjeros pradžią: kartais turi parodyti tokį rezultatą, kuris kainuoja daugiau, nei gauni

„Iš pradžių tu turi pasirodyti profesionalas, turi pamiršti komerciją, turi pamiršti apie tai, kad tu nori uždirbti, nes niekam tai neįdomu. Turi parodyti tokį rezultatą, kuris kartais pačiam kainuoja daugiau nei gauni už tai, ką sukūrei...“ – apie tai, kas būtina dekoratoriaus darbe norint sulaukti tarptautinės sėkmės, pasakojo dekoratorius Mantas Petruškevičius.

Matant, kaip atrodė prabangios stilistės ir modelio Astos Valentaitės, prodiuserės, televizijos laidų vedėjos Vaidos Poderytės vestuvės, ko gero, neverta stebėtis, kad žinomos moterys svarbiausios šventės gyvenime dekoratoriumi pasirinko 36-erių M. Petruškevičių. Ir tai tik pora jo įspūdingų darbų.

Kas galėjo pagalvoti, kad ateis laikai, kai floristas asmeninėse šventėse bus ne mada, o būtinybė. Juk ankščiau puokštes nuotakoms kurdavo gėlių pardavėjai kioskeliuose, o išgirdę apie floristo specialybę modavo ranka sakydami, kad ji nereikalinga, juk gėles į vazas mokame pamerkti ir patys. Dabar M. Petruškevičius šį laiką puikiai pamena ir sako daug prisidėjęs prie to, kad toks požiūris pasikeistų.

Stengiuosi nebūti tuščia puodyne, nesikartoti, nes žmonės kaskart tikisi kažko naujo, nematyto ir įspūdingo.

Paklaustas, iš kur semiasi idėjų, Mantas nuoširdžiai sako nežinantis, tad kartais ir pats savęs to klausiantis. „Stengiuosi nebūti tuščia puodyne, nesikartoti, nes žmonės kaskart tikisi kažko naujo, nematyto ir įspūdingo...“ – pasakojo M. Petruškevičius. Kiek Mantui teko dirbti ir ką paaukoti tam, kad taptų vienu iš dešimties geriausių Europos floristų? Kodėl, anot jo, klysta manantys, kad dekoratoriaus darbas švarus ir lengvas? Ir ką, pasak Manto, reikėtų pamiršti svajojantiems apie sėkmę ir pripažinimą?

Kadrai iš įspūdingiausių M. Petruškevičiaus puoštų švenčių ir interviu su garsiu floristu – gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ pirmadienio vakarą, 20 val., per LNK.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dvi Inkaro bendrabucio

Dvi Inkaro bendrabucio portretas
Primadonos-Bonke ir Petruska
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių