Quantcast

M. Jampolskis prabilo apie šeimą: įtikti vienam nariui – labai sunki užduotis

  • Teksto dydis:

Kino ir teatro aktorius, laidų ir renginių vedėjas bei atlikėjas Marius Jampolskis savo talentu žavi būrį gerbėjų, o savo kulinariniais sugebėjimais virtuvėje – tik pačius artimiausius.

Buvęs projekto „Didysis šou burbulas“ dalyvis pasakos, jog suktis virtuvėje ir gaminti jam išties patinka – kartais netgi labiau nei ragauti. „Labiau esu gamintojas. 6 skirtingais būdais galiu pagaminti plovą, marinuoti šašlykus, sūdyti žuvį, iškepti gerą steiką, taip pat skaniai gaminu anties krūtinėlę“, – laidoje „Virtuvės istorijos“ pasakos M. Jampolskis.

Pasak aktoriaus, maisto gaminimas yra menas. Vyras sakys, jog neužtenka tik teisingu santykiu sudėti ingredientus – prie patiekalo sėkmės prisideda ir žmogiškasis faktorius, kuris ruošiamą patiekalą paverčia arba labai skaniu, arba vidutinišku.

Virtuvėje M. Jampolskis drąsiai imasi ir eksperimentų. Tiesa, tam jis kelia vieną sąlygą: „Gamindamas eksperimentuoju, tačiau tik tada, kai esu vienas. Jeigu namuose yra svečių, jiems niekada nepatieksiu patiekalo, kurio anksčiau nesu gaminęs.“

Kitaip nei dauguma, Marius neturi konkretaus patiekalo, kurio kategoriškai nevalgo, o taip pat drąsiai imasi ragauti ir neatrastus skonius. „Esu ragavęs skorpiono, krokodilienos, gyvatės, arklienos. Beje, gyvatės skonis labai panašus į perkeptą vištieną“, – netikėtą faktą atskleis M. Jampolskis.

Marius atviraus, jog gimus dukrai jo mitybos įpročiai kiek pasikeitė, o juokais pridės, kad tai privertė visą šeimą maitintis pieno mišinukais. „Aš mėgstu valgyti tik labai karštą maistą, o dukros maisto temperatūra turėdavo būti apie 36 laipsnius. Taip pat, jai dabar įtikti – labai sunki užduotis. Galvojau, jog moku skaniai gaminti, tačiau suvalgiusi vieną kąsnelį, ji padėkoja ir pasako, kad yra soti“, – šypsodamasis pasakos M. Jampolskis.

Pokalbiams pasisukus apie keliones, žinomas aktorius dalinsis istorija apie ryškiausią atsiminimą iš ryklių medžioklės Portugalijoje. Taip pat jis atskleis, jog būtent šios šalies virtuvę laiko savo mylimiausia.

„Lyginant su ispanų virtuve, užsisakęs aštuonkojį Portugalijoje, tu gauni du didelius čiuptuvus. Ispanai aštuonkojus „traukia“ iš Viduržemio jūros, o portugalai – iš Atlanto vandenyno, tad skiriasi ir skonis. Net tradicinis ispanų patiekalas „Paella“ man yra skanesnis Portugalijoje“, – atviraus Marius.

Kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių