Quantcast

Lytine prievarta kaltinamas K. Spacey ketvirtadienį stos prieš Londono teismą

Holivudo aktorius Kevinas Spacey (Kevinas Speisis) buvo oficialiai apkaltintas lytine prievarta ir šią savaitę stos prieš Londono teismą, pirmadienį pranešė policija.

Londono policijos pranešime sakoma, kad 62 metų aktorius ketvirtadienį 9 val. Grinvičo (12 val. Lietuvos) laiku pasirodys Vestminsterio magistratų teisme.

Prokurorai praėjusį mėnesį paskelbė, kad „leido pareikšti aktoriui kaltinimus dėl keturių seksualinės prievartos prieš tris vyrus atvejų“.

Du „Oskarus“ pelnęs juostų „Įprasti įtariamieji“ (The Usual Suspects) ir „Amerikos grožybės“ (American Beauty) aktorius 2004–2015 metais ėjo Londono teatro „The Old Vic“ meno direktoriaus pareigas.

K. Spacey buvo apkaltintas lytiniu smurtu kilus pasauliniam judėjimui #MeToo, iškėlusiam į viešumą daugybę seksualinės prievartos ir priekabiavimo atvejų kino pramonėje.

Dėl to Londono metropoliteno policija pradėjo tyrimą, o „The Old Vic“ atliko patikrinimą dėl laikotarpio, kai teatrui vadovavo K. Spacey.

K. Spacey atsakydamas nurodė, kad yra nusivylęs sprendimu, bet pažadėjo savanoriškai atvykti į Jungtinę Karalystę ir gintis.

Aktoriaus pareiškime televizijos laidai „Good Morning America“ sakoma, kad jis neabejoja galėsiantis įrodyti savo nekaltumą.

Didžiojoje Britanijoje galioja teisiniai apribojimai, kokią informaciją gali skelbti žiniasklaida, kol byla dar neperduota prisiekusiesiems, kad jie nesusidarytų išankstinės nuomonės. 

Londono policija pranešė, kad du pirmi kaltinimai dėl seksualinės prievartos yra susiję su 2005 metų kovą Londone įvykusiais incidentais, o nukentėjęs asmuo dabar eina penktą dešimtį.

Pasak policijos, trečias incidentas įvyko 2008 metų rugpjūtį Londone, o nukentėjęs asmuo dabar eina ketvirtą dešimtį.

Ketvirtas kaltinimas dėl seksualinės prievartos susijęs su incidentu, įvykusiu Anglijos vakaruose esančiame Glosteršyre 2013 metų balandį. Nukentėjęs asmuo dabar eina ketvirtą dešimtį.

Anglijos įstatymai draudžia atskleisti nukentėjusiųjų tapatybę.

2017 metais K. Spacey mesti kaltinimai iš esmės sužlugdė jo karjerą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių