Quantcast

LRT pristato naują rubriką – italų kino magijai ir kokybiškiems filmams

Nauja rubrika šiame LRT televizijos sezone – „Italų kino magija“. 12 filmų ciklas supažindins su pastarųjų penkerių metų geriausiais Italijos filmais, pradedant dramomis ir baigiant miuziklu.

„Pradėsime filmu „Pato dingimas“. Tai – tragikomiška istorija su satyros elementais apie vieną vyruką, kuris dingo vaidindamas Judą prieš Velykas“, – pasakoja kino ekspertas Rolandas Maskoliūnas.

Tačiau LRT eteryje netrūks ir kitokio kokybiško kino. Trečiadienį prie ekranų žiūrovus pakvies amerikiečių filmas pagal to paties pavadinimo knygą „Enderio žaidimas“.

„Šis filmas yra skirtas fantastikos mėgėjams, bet ne tik. Filmo personažas yra vaikas, bet filmas yra skirtas įvairaus amžiaus žmonėms, nes čia kalba eina apie charakterio formavimąsi, apie lyderio gimimą, apie manipuliavimą žmonėmis, psichologinius aspektus“, – pasakoja R. Maskoliūnas.

Orsono Scotto Cardo knyga, pagal kurią pastatytas šis filmas, sukėlė furorą ir laimėjo visus pagrindinius prizus. Įdomu ir tai, kad autorius 1991 m. net perrašė knygą atsižvelgdamas į politines aktualijas.

Šeštadienį LRT žiūrovai galės mėgautis „Oskarą“ pelniusiu miuziklu pagal legendinės grupės „The Beatles“ dainas „Anapus visatos“. 

Sekmadienį LRT ekrane – „Amelija iš Monmartro“.

Plačiau apie kino naujienas LRT eteryje – laidos „Labas rytas, Lietuva“ pokalbyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių