Quantcast

Los Andžele įsikurs „Žvaigždžių karų“ kūrėjo muziejus

  • Teksto dydis:

Fantastinės kino sagos „Žvaigždžių karai“ (Star Wars) kūrėjas George’as Lucasas (Džordžas Lukasas) antradienį nusprendė, kad būsimasis jo muziejus įsikurs Los Andžele.

Dėl galimybės įkurdinti milijardo dolerių vertės muziejų su Los Andželu varžėsi San Franciskas.

Naratyviojo meno muziejus įsikurs Los Andželo ekspozicijų parke, esančiame netoli centrinės miesto dalies. Jame bus eksponuojama kino grando sukaupta didžiulė meno kūrinių ir kino relikvijų kolekcija, įskaitant eksponatus, susijusius su „Žvaigždžių karų“ saga.

G. Lucasas sakė, kad skirs praktiškai visą muziejaus įrengimui reikalingą sumą.

Muziejus, panašus į milžinišką erdvėlaivį, užims trijų hektarų teritoriją.

Los Andželui nusileidęs San Franciskas siūlė muziejų įkurti dirbtinėje Trežerio saloje San Francisko įlankoje.

Los Andželo valdžios pareigūnai sveikino G. Lucaso sprendimą pasirinkti jų miestą.

Tūkstančiai darbo vietų

Jie sakė, kad dėl to Los Andžele bus sukurta tūkstančiai naujų darbo vietų, be to, muziejus trauks turistus, norinčius savo akimis išvysti Darto Veiderio kaukę greta Normano Rockwello (Normano Rokvelo) tapybos darbų.

„Menas egzistuoja, kad įkvėptų, jaudintų, lavintų ir teiktų malonumą“, – sakė miesto meras Ericas Garcetti (Erikas Garsetis).

„George’o Lucaso ir (jo žmonos) Mellody Hobson (Melodi Hobson) dėka milijonai Los Andželo gyventojų ir miesto svečių turės galimybę mėgautis išskirtine kolekcija, skirta pasakojimo menui, turinčiam tokią didelę prasmę Los Andželo istorijoje ir palikime“, – pabrėžė jis.

72-ejų metų G. Lucasas daug metų ieškojo tinkamos vietos eksponuoti savo meno kolekciją, kurioje yra N. Rockwello, Edgaro Degas (Edgaro Dega), Winslow Homerio (Vinzlou Homerio) ir Pierre’o-Auguste’o Renoiro (Pjero Ogiusto Renuaro) darbų, taip pat įvairų eksponatų, susijusių su „Žvaigždžių karais“ ir kitais jo filmais.

Muziejaus direkcija ir miesto pareigūnai nenurodė, kada jis bus atidarytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių