Quantcast

Londone startuoja Noting Hilo karnavalas

  • Teksto dydis:

Maždaug milijonas žmonių turi dalyvauti šiemetiniame Noting Hilo karnavale, kurio metu, nuo šio sekmadienio, Vakarų Londono gatves pripildys Karibų kultūros dvasia, spalvingos platformos ir garso sistemos.

Kasmet rengiamo ir dvi dienas trunkančio karnavalo, kuris yra didžiausia gatvės šventė Europoje, eisena vinguriuoja gatvėmis 5 km maršrutu.

Parade dalyvauja grupės ir šokėjai egzotiškais karnavaliniais kostiumais, o jį stebi minios žiūrovų.

Sekmadienis būna „Šeimos diena“, o pagrindinis renginys vyksta pirmadienį. Tačiau šis karnavalas garsėja ir pavienėmis su gaujomis susijusio smurto apraiškomis bei apiplėšimais. Šiemet policija prieš karnavalą jau areštavo 143 žmones.

Skotland Jardo atstovė šiam renginiui Robyn Williams (Robin Viljams) sakė: „Deja, atsižvelgiant į didelį žmonių, kuriuos pritraukia šis renginys, skaičių, visuomet bus tokių, kurie tai vertina kaip progą įvykdyti nusikaltimą. Tiems, kurie planuoja kelti bėdų, sakau: neateikite, mes padarysime visa, ką galime, kad jums būtų sunku“.

Sekmadienį saugumu per karnavalą rūpinsis maždaug 6 tūkst. policininkų, o pirmadienį – 7 tūkstančiai.

Noting Hilo karnavalai buvo pradėti rengti 7-ajame dešimtmetyje, kai tame rajone gyveno daug imigrantų, neseniai atvykusių iš Karibų.

Anuomet jis garsėjo savo lūšnynais ir nė iš tolo nepriminė šiandienos Noting Hilo, kuris yra viena iš brangiausių gyventi vietų visame Londone.


Šiame straipsnyje: Noting HilaskarnavalasLondonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių