Quantcast

LNK žiniose – naujas veidas

  • Teksto dydis:

Nauju LNK sporto žinių vedėju tapo žurnalistas Adomas Grinius. Jis žinias ves pakaitomis su ilgamete televizijos sporto laidų vedėja Asta Žukaite.

„Ketverius metus dirbau sporto žurnalistu, šią naują galimybę priimu kaip labai malonų įvertinimą. Pirmosios savaitės LNK prabėgo tikrai gana sklandžiai, jau po pirmo eterio supratau, kaip smagu tai yra. Aišku, labai daug reikia mokytis naujo, bet, kaskart baigęs darbą, jau laukiu naujos dienos. Ir labai noriu pasakyti, kad turiu nerealius žmones aplink – šeima, artimiausi draugai ir kolegos labai, labai palaikė. Kolegos mane priėmė tikrai maloniai, po pirmų dviejų dienų čia jaučiausi kaip po gerų dviejų mėnesių. Visi linkę padėti, visi pasako, kas gerai, kas blogiau. Tai veža, taip ir turi būti“, – sako A. Grinius.

Adomas juokiasi, kad dar pats nelabai supranta, kad veda sporto žinias. „Viskas įvyko labai greitai, per porą dienų. Sutikau daug negalvojęs. Tiesiog privalėjau griebti šį šansą. Jei ne tu, tai kažkas kitas, kaip sako“, – juokiasi.

A. Grinius užaugo žurnalistų šeimoje. „Tikrai graži istorija – mano tėvai susipažino tame pačiame Žurnalistikos institute, kurį vėliau, po 20 metų, baigiau pats. Kai buvau mažas, gyvenome užmiestyje, todėl dažnai dienas leisdavau įvairių žiniasklaidos priemonių redakcijose. Mačiau, ką dirba tėvai, kokia dinamiška jų kasdienybė, tas traukė ir mane. Bet tėvai tikrai jokios tiesioginės įtakos nedarė. Visada sakė rinktis tai, ką noriu. Būdamas penkiolikos nusprendžiau, kad tikrai eisiu šiuo keliu“, – pasakojo vyras.

Sportu vyras susidomėjo labai anksti: „Turbūt čia tiktų posakis, kad pirma meilė yra amžina, na, arba reiškianti tikrai daug. Puikiai prisimenu, kaip pirmą kartą gyvai pamačiau futbolo rungtynes. Tėtis 2006 metais nusivedė į buvusį legendinį Vilniaus „Žalgirio“ stadioną, ten lietuviai žaidė prieš ispanus. Prieš rungtynes bandžiau pats pasigaminti Lietuvos vėliavą iš mažų įvairiaspalvių lapelių. Tikrai nesupratau, kad delno dydžio vėliavos stadione visgi nesimatys... Bet patirtis buvo tokia, kurią atsimenu iki pat šiol – pilnas stadionas ir lietuvių iškovotos sensacingos lygiosios. Pamenu šaltį, gerą rezultatą ir įspūdingas ispano Carleso Puyolo garbanas“.

LNK sporto žinių vedėjui arčiausiai širdies – futbolas. „Nuo pirmos klasės lankiau futbolo mokyklą, bet visada kažkur kirbėjo mintis, kad man kur kas geriau sektųsi ne jį žaisti, o apie jį kalbėti. Tikrai labai gaila, kad turime tokią liūdną situaciją Lietuvoje su futbolu. Mums net ir treniruotės kartais vykdavo bet kur – tiesiog, yra plotas, yra kamuolys, mokomės. Akivaizdu, kad mokytis reikia ne taip. Šitas sportas labai galingas ir gražus, o mes jo buvome ir, turbūt, esame mokomi visai iš kitos, tos paprastosios, buitinės pusės. Dėl šių ir kitų visiems puikiai žinomų priežasčių, nesuskaičiuojamai daugiau kartų teko lankytis krepšinio rungtynėse. Dar labai patinka automobilių sportas. Tiek žiedinės lenktynės, tiek ralis, tiek Dakaras“, – sakė vyras.

Profesionalaus sportininko lygio Adomas nepasiekė, bet apie tai ir nesvajojo. „Aukščiausias lygis, ką pavyko pasiekti, tai vieną sezoną sužaisti trečioje pagal pajėgumą Lietuvos lygoje. Su legendiniu FBK „Kaunu“ netgi lygiosiomis sužaidėme 2:2. Nedaug profesionalumo, tikrai“, – juokiasi.

Vyras sako, kad yra sportiškas saikingai: „Mano aplinkoje tikrai daug sportuojančių žmonių, tiek mėgėjiškai, tiek profesionaliai, todėl kompanijos čia rasti nėra sunku. Kartą ar du per savaitę susirenkame pažaisti futbolą. Bet neseniai atradau naują hobį – bėgimą. Žiauriai patinka, labai gerai prablaško mintis. Neseniai su drauge įveikėme pusmaratonį, reikės ir maratoną nubėgti. Bet nepažadu“.

Be sporto darbe ir po darbo Adomas sprendžia daug kryžiažodžių. „Sakyčiau, kasdien bent po lapą išsprendžiu. Naujas pomėgis labai įtraukė. Dar kelerius metus bandau groti su tokiu keistu aparatu, vadinamuoju „looperiu“, bet dabar muziką apleidau – pilnai pasinėriau į sportą. Bendrai mokausi buities subtilybių, o vienas laukiamiausių metų įvykių yra tarptautinis žurnalistų ralis, jame dalyvauju nuo 12 metų. Dar, nepasigirsiu, bet nemažai laiko praleidžiu prie konsolės. Bet ten irgi sportas, tai nesiskaito“, – šypsosi naujasis LNK sporto žinių vedėjas.

Sporto naujienos su A. Griniumi – LNK žiniose 19.30 ir 21.30 val.


Šiame straipsnyje: Adomas GriniusLNKLNK žinios

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių