Quantcast

Linksmas pasaulis: sniego žmonės su didele širdimi

  • Teksto dydis:

Senis besmegenis, sniego senis – kad ir kaip vadintume, šių trumpaamžių skulptūrų kūrimas – viena smagiausių žiemos pramogų. Vos tik gavę iš dangaus sniego dovanų, žmonės puola kurti savo baltuosius antrininkus, suteikdami jiems ne tik žavesio, bet ir išskirtinumo.

Sąskrydis. Nors Duobelė garsėja didžiausiu Europoje alyvų sodu, šis 60 km nuo Rygos nutolęs Latvijos miestas stengiasi išlaikyti ne tik pavasarišką titulą. "Saulė gyvena Duobelėje!" – pasididžiuodami sako Žiemgalos miesto gyventojai, mėgstantys savo miestui suteikti ir kitų titulų: dekoratyvinių sodų sostinė – vasarą, obuolių – rudenį, sniego senių – žiemą. Karaliai, riteriai, sportininkai, kosmonautai, muzikantai – kokių tik jų nebuvo Duobelėje nuo 2009-ųjų, kai čia pradėti statyti sniego vyrai – taip latviškai vadinami sniego seniai. Ne kliūtis duobeliečiams – ir besniegės žiemos. Kai nėra sniego, sniego seniai gimsta iš Duobelėje veikiančios įmonės gaminamo putų polistirolo.

Porelė. Austrijos Alpėse pernai vasarį iškilęs 38,04 m aukščio sniego senis išdidžiai galėjo žvelgti į įspūdingą kalnų panoramą. Riesi vardu pavadintas sniego milžinas pranoko savo aukščiu iki tol aukščiausiu sniego žmogumi vadintą 37,21 m aukščio Olimpiją, iškilusią 2008 m. JAV Meino valstijoje. Tiesa, tai buvo sniego senė, tačiau įspūdinga – jos ūgis vos keliasdešimt centimetrų nusileido Laisvės statulai. Guinnesso rekordu pripažintas Riesi apsigyveno viename didžiausių Riesneralm slidinėjimo regionų. Jį sutverti Gerhardui Peerui ir Erwinui Petzui prireikė 40 dienų.

Stebuklai. O ką daryti vaikams, kurie niekada nėra matę sniego senio? Tarkim, smėlio dykumose gamta juk neiškrės tokio stebuklo kaip snygis. Vis dėlto japonai įrodė, kad stebuklų yra, ypač jei juos sutveri pats. Kai socialiniame tinkle "Facebook" mergaitė iš Bahreino paskelbė, kad norėtų savo jaunesniam broliukui parodyti tikrą sniego senį, keliems "Panasonic" darbuotojams tai nepasirodė utopija. Vyrukai iš sutvirtinto polistirolo sukonstravo sniego senio formą, į kurią prikasė apie 70 litrų sniego. Formą su sniegu triuko autoriai patalpino į paprastą kartono dėžę, o ją izoliavo specialia medžiaga. 102 kg svėrusi dėžė su sniego kroviniu buvo dekoruota įspėjamaisiais ženklais "Atsargiai! Viduje – sniego senis!" Siuntinys iš Japonijos į Arabijos pusiasalyje plytinčias Bahreino smėlio dykumas už 8,5 tūkst. km atkeliavo per 40 valandų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)

:) portretas
Grazu :) Tik kodel neidejot nuotrauku po viena, butu puiki kompo ar telefono uzsklanda.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių