Quantcast

Lietuvos įžymybės – sukrėstos šokiruojančių žudynių Bučoje: tikiuosi, jie visi degs pragare

  • Teksto dydis:

Siaubingos civilių žudynės Ukrainos mieste Bučoje sukrėtė visą pasaulį. Daugybės žmonių gyvybes pasiglemžusių skerdynių Bučoje vaizdai amžiams išliks juos mačiusiųjų akyse. Į tragiškus įvykius sureagavo ir Lietuvos garsenybės.

Į karo nusikaltimą sureagavo Andrius Užkalnis.

„Kai manėm, kad gimdymo namų apšaudymas Mariupolyje yra baisiausia, ką galima įsivaizduoti, dar nematėm tų nuotraukų, nuo kurių pasaulis šoke šiandien. Sušaudyti civiliai Bučioje surištom už nugaros rankom, šūviais į pakaušį – besitraukiančios rusų kariuomenės. Aš turbūt gyvenime nebuvau matęs nieko baisesnio“, – komentavo A. Užkalnis.

Netylėti nusprendė ir Erica Jennings.

„Vaikai nužudyti surištomis rankomis. Jie buvo surišti, paskui nužudyti. Moterys deginamos, kankinamos, žudomos. Vyrams šaudė į galvas“, – rašė E. Jennings.

Ji aptarė ir Vokietijoje vykusį prorusišką paradą.

Ašaros ir skausmas nepadės... Kad ir kaip nesuvokiamai skambėtų – skirkime paramas, prašau.

„Vakar Vokietijoje (kaip ironiška!) vyko prorusiškas paradas... Tie žmonės neturi žiniasklaidos cenzūros. Jie gali matyti, kas vyksta. Tačiau tos vėliavos plevėsavo“, – rašė E. Jennings.

„Ar kas nors gali man paaiškinti, kodėl Rusija vis dar yra JT Žmogaus Teisių Tarybos narė? Kodėl Rusija vis dar turi vietą JT Saugumo Taryboje? Ir kokia prasmė tirti karo nusikaltimus Bučoje ir Irpinėje, jei jie bus pristatyti JT Saugumo Tarybai, kur kaltininkas taip pat yra teisėjas ir turi veto teisę? Jei Rusija nebus pašalinta iš JT, išformuokite JT, nes ji akivaizdžiai neefektyvi“, – piktinosi moteris.

„Tie, kurie bijote uždaryti oro erdvę, branduolinių ginklų, didelių sąskaitų už šildymą, bijote dėl Trečiojo pasaulinio karo – veikite. Tai įvyks, jei jis nebus įveiktas. Jis nesiderės. Jis nesustos. Ir mūsų neveiklumas dar labiau pablogina situaciją. Diena po dienos. Genocidas. Prievartavimai. Kankinimai. Abejingumas“, – mintis išsakė E. Jennings.

Į siaubingas žudynes Bučoje taip pat sureagavo ir Tadas Juodsnukis.

„Ašaros ir skausmas nepadės... Kad ir kaip nesuvokiamai skambėtų – skirkime paramas, prašau“, – rašė jis.

„Neturiu žodžių dėl vakarykščių naujienų... Tikiuosi, jie visi degs pragare“, – antrino Deimantė Kazėnaitė.


Šiame straipsnyje: Andrius UžkalnisErica JenningsBučažudynėskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių