Quantcast

„Lietuvos garbės“ himnas: nori būti laimingas – gyvenk kitiems

Kovo 11-ąją, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, TV3 televizija kviečia kartu giedoti padėkos himną „Lietuvos garbės 2017“ herojams – paprastiems žmonėms, gerus ir kilnius darbus darantiems tyliai, be televizijos kamerų.

„Nematomiems“ geradariams pagerbti skirtą tradicinę ceremoniją jau trečius metus ves puikiai susistygavusi trijulė: TV3 žinių vedėjas Rokas Petkevičius, laidos „Prieš srovę“ vedėja Audrė Kudabienė ir atlikėjas Marijus Mikutavičius. „Šie kuklūs didvyriai yra šviesa, apie kurią giedam Lietuvos himne, jų poelgiai keičia mūsų dienas, ne tik sustiprina pasididžiavimo sava tauta jausmą, bet ir įkvepia džiaugsmui, drąsai, vilčiai. Tai skambūs žodžiai, bet be šių dalykų mūsų žmogiškas pasaulis būtų juodas ir nykus“, – įsitikinusi A.Kudabienė.

Žmogus, kuris galvoja tik apie save ir visur ieško sau naudos, negali būti laimingas. Nori gyventi sau – gyvenk kitiems.

Pernai „Lietuvos garbės“ statulėle už išgelbėtus tris žaibo nutrenktus jaunuolius pagerbta Panevėžio medikė ir šįmet sulaukė jų padėkos, gėlių ir tortų. Jaunasis mokslininkas Tadas, sukūręs išmanųjį pleistrą, jau laimėjo jam finansavimą. Šviesiai klostosi ir kitų herojų gyvenimai. O kurių tyliųjų herojų žygdarbius šiemet turėtų išgirsti Lietuva, ceremonijos rengėjai neatskleidžia – jų vardai nuskambės tik eteryje.

Visgi nekantriausieji neištvėrė nepasidaliję džiaugsmu sulaukus nominacijos. Vienas jų – Julius Davidonis, kurio vardą, rodos, žino ne tik minia tų, kuriems reikia pagalbos, bet ir tie, kurie nori dalytis savo gerumu. Žinia apie geradarį plačiau pasklido šiam užsimojus įgyvendinti, rodos, utopinį projektą – tvartą, kuriame po gaisro glaudėsi našlys su trim vaikais, kurių vienas neįgalus, ir tėvu. Kaimo bendruomenė tąsyk į J.Davidonį žvelgė įtariai – juk išties, tai, kad rimtas vyras, dviejų vaikų tėtis, kurio šeima glaudžiasi nuomojamame būste sostinėje, imasi svetimiems statyti namus, skamba mažų mažiausiai keistai.

Vyro tikėjimas, kad Lietuvoje daugybė gerų žmonių, tik tą gerumą reikia pažadinti, davė rezultatą: pagalbos žinutė apskriejo šalį, pats Julius savo entuziazmu uždegė verslininkus, ir visi bendromis jėgomis šeimai sukūrė kalėdinį stebuklą. J.Davidonis nesikrato jokių pagalbos prašymų ir kitus kviečia susitelkti, pvz., ištiesiant ranką po gaisro kaip stovi likusiai vienišai mamai, kažkam padeda rasti skalbyklę, šaldytuvą, gauti šildymo katilą, parūpinti drabužių, žaislų. Kad daryti gerus darbus būtų lengviau, net įsteigė labdaros ir paramos fondą „Vienas už visus, visi už vieną“.

Feisbuko paskyroje pasidžiaugęs, kad sulaukė „Lietuvos garbės 2017“ dėmesio, geradaris čia pat buvo apibertas ne tik sveikinimais, bet ir gausių bičiulių ir sekėjų prisipažinimų, kad pildė nominacijų anketas. Padėkos už gerą širdį, nuoširdumą, nesavanaudiškumą vyrui, kurį nesidrovima pavadinti Dievo atsiųstu angelu, skrieja ir be oficialios ceremonijos. O jo paties gyvenimo kredo, matyt, perteikia paskyroje įrašyta frazė: „Žmogus, kuris galvoja tik apie save ir visur ieško sau naudos, negali būti laimingas. Nori gyventi sau – gyvenk kitiems.“

„Lietuvos garbė 2017“ – šeštadienį 19.30 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
Netiesa, pirmiausia galvok, apie artimiausius šalia esančius žmones...o tas - kitiems, tai netikra....

Niekas nepamiršta

Niekas nepamiršta portretas
Antri metai šita Kudabienė gadina renginį. Ši apgaulingą kaukę užsidėjusi moteriškė- be jokių skrupulų savo laidose bandė sulaužyti ne vieno padoraus žmogaus gyvenimą. Jai nedera vesti laidas apie garbingus žmones.

vytautas dydysis gedmino pilis

vytautas dydysis gedmino pilis portretas
zinios paskelbiau kad letuvos pasonei ysikurus natine organizacija kuri valdo zmoniu likimus.o pasirodo kad te patys garbes zmugucei kuri buti bando grazoliukai atstuovauje tem pacem zudikam.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių