Quantcast

Lietuvė D. Valentienė iškovojo aukso medalį pasaulio kulinarijos olimpiadoje

  • Teksto dydis:

Pasitinkant Lietuvos Valstybės atkūrimo dieną, talentingoji konditerijos meistrė Dovilė Valentienė iškovojo aukso medalį pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA Culinary Olympics 2020“, Štutgarte, individualioje „Pastry ART“ rungtyje.

Šiais metais komandinėse ir individualiose rungtyse varžėsi 2000 virtuozų iš daugiau nei 60 pasaulio šalių.

„Pastry ART“ rungtyje kovojo apie 200 konditerijos meistrų, kurie turėjo paruošti keturis skirtingus desertus ir keturių rūšių mini pyragaičius (petit-fours 6-14 g) šešiems asmenims.

Virtuozė pasitelkusi išradingumą, kūrybiškumą, spalvas, atskleidė desertuose Lietuvos gamtą ir jos grožį: pakrantę, mišką, sodą, žydėjimą. Konditerinio meno rungtis pareikalavo kelių mėnesių įdirbio, kūrybiškumo, kantrybės, juvelyrinio kruopštumo, paskutinių dviejų parų praleistų be miego.

Vasario 16-ąją virtuvės meistras Jaroslav Orševski iškovojo sidabro medalį „Culinary ART“ individualioje kategorijoje, kurioje rungėsi virš 200 kulinarijos meistrų pristatydami penkių patiekalų valgiaraštį ir keturių rūšių mini užkandžius šešiems asmenims.

Jaroslavo pasiūlytas kulinarinio meno rungties valgiaraštis: vegetariškas užkandis su žirniais ožkos sūriu ir medumi; grill svogūnų, grybų ir beržų sulos sultinys su putpelės kiaušiniu; menkė, menkės putėsiai su šukutėmis ir midijų padažu bei daržovėmis; ėriena su patarška, kepenėlių balandėlis, baltų smidrų kremas ir porto padažu; baltojo šokolado pate choux su avietiniu pyragaičiu ir baziliko ledais. Keturių rūšių užkandukai šešiems asmenims: putpelė su elniena ir trumais; lašiša su spraginta bolivine balanda; japoniškas omletas su degintais kopūstais ir grill paprika; vyšnia su balzamo acte troškintais svogūnais ir juoduoju šokoladu.

Individualiose rungtyse vertinama buvo tiksli gamybos technika, profesionalus paruošimas, ingredientų suderinamumas, inovatyvus pristatymas ir pateikimas.

Pasaulio kulinarijos olimpinės žaidynės yra seniausios, didžiausios ir įvairiapusiškiausios tarptautinės kulinarinio meno varžybos, kuriose kuriamos naujausios gastronomijos tendencijos jau 120 metų. Kas ketveri metai iš viso pasaulio šalių susirungia talentingiausi, kūrybiškiausi, neskaičiuojantys darbo valandų meistrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių