Quantcast

Leidžiama K. Smorigino vinilinė plokštelė: malonumas akims ir ausims

  • Teksto dydis:

Nors kultūros ir meno kūrėjai Lietuvoje iki šiol gyvena laukimo režimu, nekantraudami pradėti aktyvią veiklą, visgi kai kurių dalykų muzikos pasaulyje jokie suvaržymai neveikia. O būtent – įrašų leidybos ir žmonių noro klausytis teisingos muzikos. 

Tad šių, 2021-ųjų, metų vasaris geros muzikos ekspertams „Bardai LT“ ir dainuojančiam aktoriui Kostui Smoriginui taps išties išskirtinis, nes netrukus prekyboje pasirodys pirmoji artisto karjeroje vinilinė plokštelė, prie kurios atsiradimo taip pat prisidėjo asociacija LATGA ir JAV lietuvių bendruomenė. Įvertinus kūrėjo muzikinį bagažą ir žiūrovų pamėgtų dainų skaičių, albumą sudarys dvi vinilinės plokštelės.

Pastaraisiais metais kiekvienam atlikėjui išleisti savo kūrybos vinilinę plokštelę tapo savotišku prestižo ir statuso ženklu, taip pat ir duokle gerbėjams –melomanams, kurie, kaip niekas kitas, įvertins tiek skambėjimą, tiek ir vinilo išvaizdą. Tačiau K. Smorigino atveju šis leidinys yra ir tam tikras svarbaus muzikinio etapo įprasminimas. 2019 m. gruodžio mėnesį įvykęs K. Smorigino koncertinis turas kartu su „Vilniaus Sinfonietta“ ir VDU kameriniu orkestru (dirigentas Vytautas Lukočius) sulaukė itin didelio pasisekimo, o jo metu suskambėjusios dainos, aranžuotos ir pritaikytos orkestrui, ir tapo šio leidinio inspiracija. Geriausios K. Smorigino dainos, atliekamos skambant orkestrui ir ritmo grupei, įgavo kitų spalvų, svorio ir nuotaikos. Tai išties išskirtinis ir etapinis maestro pasirodymas jo kūrybiniame kelyje.

„Pagaliau, pagaliau! Mano pirmoji vinilinė plokštelė! – džiaugsmo neslepia K. Smoriginas. –  Aišku, yra atlikėjų, kuriems vinilas seniai jau ne naujiena, bet man ir dar su orkestru – tai tikrai svarbus įvykis! Nuoširdžiausias ačiū „Bardai LT“ už iniciatyvą, pastovų raginimą ir visokeriopą pagalbą. Be šitos komandos  stebuklas nebūtų įvykęs“.

Kosto Smorigino LP fragmentas

Yra atlikėjų, kuriems vinilas seniai jau ne naujiena, bet man ir dar su orkestru - tai tikrai svarbus įvykis!

Dviguboje vinilinėje plokštelėje sudėtos 17 dainų, tarp kurių „Paukščiai“, „Kalėdos“, „Užtrauktukas“, „Per tą lietų“ ir kt. Leidinys skoningai ir meniškai apipavidalintas nuotraukomis iš koncertinio turo, o viduje gerbėjai ras ir atskirą knygutę su dainų tekstais – savotišką lietuvių poezijos antologiją. Juk tekstas K. Smorigino dainose lygiavertis muzikai, o ir pasirenkami poetai (J. Strielkūnas, R. Stankevičius, L. Degėsys, J. Kunčinas, D. Saukaitytė ir kt.) aukštos prabos kūrėjai. Tad šis leidinys, neabejotinai, pradžiugins ir akis, ir ausis visiems jį įsigijusiems.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vitalija

Vitalija portretas
Turiu kompaktą,K.Smorigimas,su Simfoneta,atgaiva sielai.Ačiu jam už tai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių