Quantcast

L. Rimkevičienė į televiziją grįžta su šimtmečio projektu

  • Teksto dydis:

Naujajame LRT sezone žurnalistė Liepa Rimkevičienė pristatys laidą „Laisvės vėliavnešiai“.

Artėjant valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimui, bus parengta 100 laidų – 100 portretų žmonių, kurie, per visus tuos metus savo darbais ir kūryba prisidėdami prie gražesnės Lietuvos kūrimo, demonstruodami tiesų stuburą ir valią išlikti ištikimi pamatinėms savo ir šalies vertybėms, nešė laisvės vėliavą.

„Nepaprastai džiaugiuosi galėdama kurti projektą, kuris taps padėka šviesiausiems Lietuvos žmonėms, kūrusiems Lietuvą po Nepriklausomybės akto paskelbimo, tiems, kurie prasidėjus okupacijai liko ištikimi sau ir savo vidinei priesaikai – išlaikyti ir puoselėti lietuvybę, siekti šalies išsivadavimo, garsinti Lietuvos vardą pasaulyje, taip įrodant, kad maža šalis, priespaudoje ar iš jos išsivadavusi, yra gyva, stipri, kūrybinga“, – sako naujos laidos vedėja žurnalistė L. Rimkevičienė.

Projektą neatsitiktinai inicijavo kino režisierius Donatas Ulvydas, kurio naujausiame filme „Emilija iš Laisvės alėjos“ kalbama apie žmones, turėjusius valios priešintis sovietinei sistemai. „Atkūrėme daug tikrais faktais paremtų įvykių. Rašydami scenarijų, studijavome tikrų žmonių biografijas, o jų kovos už laisvę tapo mūsų įkvėpimo šaltiniu. Dalis tų žmonių jau iškeliavę, kiti dar yra tarp mūsų. Pagalvojome, kad jiems būtina padėkoti, būtina juos prisiminti – už tai, kad nepasidavė, kad tapo pavyzdžiu jauniems žmonėms, kurie šiandien gali džiaugtis gyvendami laisvoje šalyje“, – sako režisierius D. Ulvydas.

Būtent jaunų, gerai visuomenei žinomų šviesių žmonių L. Rimkevičienė kiekvienoje laidoje prašys įvardinti, kam jie norėtų padėkoti už gražios ir laisvos Lietuvos kūrimą ir kaip simbolį įteikti Lietuvos trispalvę. 

„Man pačiai be galo įdomu, kam norės pasakyti „ačiū“ žmonės, kurie man yra tapę šių dienų herojais: menininkas Žilvinas Kempinas, režisierius Oskaras Koršunovas, dainininkas Andrius Mamontovas, plaukikė Rūta Meilutytė ir dar daugelis kitų, kurių kiekvieną savaitę norėsiu prašyti leistis drauge į kelionę su trispalve rankose. Gali būti, kad Lietuvos vėliava suplevėsuos ne tik daugybėje Lietuvos miestų ar miestelių, bet ir  Londone, Paryžiuje, Romoje ar Niujorke, kur gyveno ar tebegyvena laisvės vėliavnešių vardo nusipelnę žmonės“, – sako L. Rimkevičienė.

Lietuvos trispalvė savo kelionę pradės jau spalio mėnesį ir kas savaitę kaip olimpinis deglas bus perduodama vis kitam laisvės vėliavnešiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

konservų

konservų portretas
Rinkimai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių