Quantcast

Kviečiama siųsti muzikinius linkėjimus sergantiems vaikams

Sakoma, kad muzika gydo. Būtent tokiu tikslu susiburia jauni atlikėjai, kurie antradienį 19 valandą siųs „Muzikinį linkėjimą“ onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams. Paramos koncertas „Muzikinis linkėjimas“ – vienas iš Kristupo vasaros festivalio renginių. 

Jo metu aukojama labdaros ir paramos fondui „Rugutė“.

Viena iš iniciatorių Gerūta Griniūtė pasakoja, kad projekto idėja gimė 2010 metais, kai ji susipažino su labdaros ir paramos fondo „Rugutė“ savanoriais, išgirdo sergančių vaikų ir jų tėvų istorijas.

„Pagalvojau, kad būtų labai gražu vaikams muzikuoti, pati dar studijavau Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, pasiūliau tą idėją kolegoms muzikantams, bet tada buvo labai sudėtinga vaikams koncertą skirti. [...] Dalis jų – ligoninėse, dalis jų savo namuose gydosi. Vienas savanoris, Linas Vasiliauskas, pasiūlė padaryti koncertą, kuriame galėtume muziką dedikuoti vaikams, taip siųsti linkėjimus, pačius geriausius, šilčiausius linkėjimus vaikams, kurie serga“, – sako G. Griniūtė.

Koncerto organizatoriai prisiminė, kad labiausiai nerimavo, ar nebus sunku prikviesti atlikėjus prisidėti prie šio projekto, tačiau baimės nepasitvirtino.

„Muzikinis linkėjimas“ – liepos 5 d. 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje (Vilniaus g. 30, Vilnius). Įėjimas laisvas. 

Plačiau apie tai – LRT televizijos laidos „Labas rytas, Lietuva“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių