Quantcast

Kunigas E. Vitulskis televizijos beveik nežiūri, bet mėgsta animaciją

Yra žmonių, kurie mėgsta televiziją, ir yra tokių, kurie televizoriaus nežiūri. Kauno šv.Apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos vadovas administratorius kunigas Evaldas Vitulskis televizijai nejaučia poreikio.

Yra žmonių, kurie mėgsta televiziją, ir yra tokių, kurie televizoriaus nežiūri. Kauno šv.Apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos vadovas administratorius kunigas Evaldas Vitulskis televizijai nejaučia poreikio.

– Kas jums yra televizija?

– Pirmiausiai – informacija, žinios. Bet pastaruoju metu per televizorių žiūriu tik futbolą, krepšinį ir tenisą, nes mėgstu šias sporto šakas, – prisipažino kunigas E.Vitulskis. – Nėra poreikio pramogoms. Juolab kad kai šilti, gražūs vakarai, mieliau važinėju dviračiu. Taip pat geriau paskaitau knygą.

– Netrukus prasidės niūrūs rudens vakarai.

– Per televizorių stebiu svarbiausius sporto įvykius, taip pat žinias, iš pasaulinių –  "Euronews". Kartais televizorių įjungiu dėl fono.

– Neturite mėgstamų laidų, kurių nepraleidžiate?

– Ne.

– O iš užsienio laidų?

– Anksčiau žiūrėdavau BBC televizijos laidą "HARDTalk". Įdomūs interviu su pasaulio lyderiais ir žinomais veikėjais apie reikšmingus pasaulio įvykius. Jaučiamas kompetentingas ir profesionalus žurnalistų darbas.

– Kodėl sakote, kad anksčiau žiūrėdavote?

– (Atsidūsta) Ech, kažkodėl neberodo man šios programos.

– Ko trūksta šiuolaikinei Lietuvos televizijai?

– Sunku pasakyti. Bet seniau pramoginės laidos man buvo įdomesnės. Dabar visų televizijos šou laidos panašios. Jas gali žiūrėti tik neturėdamas ką veikti, bet... nežinau, nežinau, ar verta jas žiūrėti.

– Sutinkate, kad televizija formuoja žmogų?

– Tam tikra prasme – taip. Ypač jei dažnai žiūri televizorių. Televizija formuoja nuotaiką, tam tikrą požiūrį į kai kuriuos įvykius.

– Kokias laidas žiūrint jūsų būtų neįmanoma įsivaizduoti? Kvailas, pramogines laidas jaunimui?

– Ne, kodėl? Įdomu susipažinti su kiekviena laida. Bet dabar lietuviškos laidos pirktos iš JAV, Anglijos. Perka licenciją, kuria laidą ir nieko ypatingai naujo, nieko savito. Gal tik laida "Duokim garo" tikrai lietuviška. (Juokiasi)

– Pritariate tiems, kurie tikina, kad dabar televizijoje pernelyg daug sekso ir smurto?

– Priklauso nuo to, kokias laidas žiūrite. Kai kuriose užsienio šalyse, jei yra smurto ar sekso, tie kanalai koduojami, naudojama kitokia sistema. Pas mus – atviriau. Ir tai turbūt didina reitingus. Bet kiekvienas turime pasirinkimą. Žmogus žiūri arba  ne. Aš televizijos nežiūriu.

– Ir filmų apie meilę?

– (Juokiasi) Kažkada žiūrėjau, labai patiko indiški filmai apie meilę – labai gražūs.

– O tiesa, kad esate didelis animacijos, ypač "Ledynmečio", gerbėjas?

– (Nustebęs) Kas jums sakė? Animaciją išties mėgstu. Ir ji skirta ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems. "Ledynmetis" patiko, bet tai man nėra mėgstamiausias animacinis filmas. Mano vaikystė prabėgo sovietmečiu, tad labiausiai patinka tų laikų filmukai – "Na, palauk", "Krokodilas Gena", apie elniuką Eicho ir kiti.

– Jei jums reikėtų kurti savo laidą, apie ką ji būtų?

– Apie socialinius dalykus, žmones, bendruomeniškumą. Tai, kas susiję su miestu, rajonu, istorija. Ir kas aktualu šiuo laiku. Socialinės problemos, politika. Pensijos, atlyginimas, istorija.

– Minėjote, kad televizijos beveik nežiūrite. Kodėl? Nematote tikslo ar ją kažkas nukonkuravo?

– Gyvenime yra daug svarbesnių ir įdomesnių dalykų, nei žiūrėti televizorių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

protingi

protingi portretas
ir apmastyti atsakymai.Šaunuolis.Nors ir nelabai pasikeitė nuo mokyklos laikų,bet jei sutikčiau,tai gal iškarto ir nepažinčiau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių