Quantcast

Kruvini milijonai: kokias sumas Kremlius skyrė atlikėjams, pasirodžiusiems prorusiškuose koncertuose

  • Teksto dydis:

Balandžio mėnesį daugelyje Rusijos miestų vyko maratono „Za Rosiju“ („Už Rusiją“)  koncertai, kuriuose pasirodė atlikėjai. Rusijos valdžia kiekvienam dalyviui už pasirodymą scenoje sumokėjo apvalias sumas, skelbia stars.segodnya.ua.

„Pinigai nekvepia“,  – veikiausiai pagalvojo grupė „Uma2rman“, atlikėjai – Anna Semenovič, Olegas Gazmanovas, Mitia Fominas ir kiti  – ir nuėjo dainuoti publikai Kremliaus apmokamuose koncertuose.

Pasak BBC Rusijos tarnybos pranešimo, propagandos maratono organizatorius – Kremliui artimas „Socialinių tyrimų ekspertų institutas“ (ukr. – „Український інститут соціальних досліджень.)

Maratonui buvo skirta beveik 100 milijonų rublių (daugiau nei 1,4 mln. eurų). Didžiausias honoraras skirtas rusų muzikantui Sergejui Galaninui ir jo grupei „SerGa“ – 10,5 mln. rublių (beveik 149 tūkst. eurų).Sergejus Bobunecas uždirbo 6,9 mln. rublių (daugiau nei 98 tūkst. eurų) , o grupė „Pilot“ – 6 mln. rublių (daugiau nei 85 tūkst. eurų).

Stambias sumas taip pat gavo Anita Tsoi (5,04 mln. rublių, apie 72 tūkst. eurų), Ana Semenovič (3,1 mln. rublių, apie 43 tūkst. eurų), Olegas Gazmanovas (2,5 mln. rublių, apie 35 tūkst. eurų), Dmitrijus Charatianas (1,7 mln. rublių, apie 24 tūkst. eurų)) ir kiti.

Teigiama, kad kai kurie dalyviai aplankė net septynis Rusijos regionus, tačiau kai kurie apsiribojo vienu. Bendra vienam atlikėjui ar grupei skirta suma buvo gaunama programos kainą padauginus iš pasirodymų skaičiaus. Iš šių pinigų buvo apmokamas transportas, viešbučiai ir organizatorių paslaugos. Kiek būdavo paliekama honorarams, sutartyse nenurodoma.

Daugelis Rusijos žvaigždžių pernelyg nerimauja dėl savo karjeros Rusijoje, todėl yra pasirengusios palaikyti bet kokias Kremliaus iniciatyvas.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijos atlikėjaiRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių