Quantcast

Komiškos dramos premjera Vilniuje: jiems viskas gerai!

Antradienio vakarą „Forum Cinemas Vingis“ kino teatre, baltųjų pelių fone, Lietuvos publikai pirmą kartą pristatyta kino režisieriaus Ernesto Jankausko komiška drama „Man viskas gerai“. Savaitgalį filmas iškeliauja į šalies kino teatrus.

Filmo „Man viskas gerai“ tarptautinė premjera įvyko prieš pusantrų metų Varšuvos kino festivalyje. Lietuvišką filmo premjerą sustabdė pandemija.

„Mūsų filmas – kontrastingas, toks rimtas, nerimtas. Jame visko daug – mokslininkų, pelių, arklių, skęstančių automobilių ir keistų žmonių“, – prieš sako pagrindinį – mokslininkės Marijos vaidmenį filme atliekanti aktorė Gabija Siurbytė. Jai svarbu, kad apie šių laikų pandemiją – nerimą – kalbantis filmas paliestų žiūrovus ir padėtų jiems iš arčiau susipažinti su nerimu bei panikos atakomis. „Tai – svarbu, – įsitikinusi Gabija, – ir jei šis filmas padės bent vienam žmogui, savo misiją būsiu įvykdžiusi“. 

J. Satkūnaitės nuotr

„Man viskas gerai“, – kartoja režisieriaus E. Jankausko filmo herojė. Ji tokia stipri, kad niekas, net patys artimiausi žmonės, tuo neabejoja. „Šį rytą atsibudau be balso, paprastai repetuoju kalbą, bet šį kartą nesurepetavau, atsiprašau už balsą iš stoties“, – premjeros vakarą greitakalbe scenoje bėrė filmo prodiuserė, viena iš scenarijaus autorių, pagrindinio vaidmens atlikėja G. Siurbytė. Ji dėkojo filmo kūrybos komandai, rėmėjams už tikėjimą projektu ir jo įgyvendinimą.

Man šis filmas yra apie žmogaus tikėjimą, viltį ir norą būti geresniu, mylimu, žmogiškesniu. Apie košmarą, į kurį gali patekti, jei nėra kas užjaučia, supranta, atsisuka ir apkabina.

Užtruko ketverius metus, kol filmas „Man viskas gerai“ pasiekė žiūrovus. „Mes planuojame, o gyvenimas juokiasi“, – savo kalbą baigė G. Siurbytė ir perdavė scenoje mikrofoną savo vyrui, filmo režisieriui E. Jankauskui, kuris išreiškė viltį, kad žiūrovai filmą perskaitys. „Man šis filmas yra apie žmogaus tikėjimą, viltį ir norą būti geresniu, mylimu, žmogiškesniu. Apie košmarą, į kurį gali patekti, jei nėra kas užjaučia, supranta, atsisuka ir apkabina“, – jis sakė.

„Man viskas gerai“ – tai linksmas ir ironiškas filmas apie mokslininkę, kuri visomis išgalėmis stengiasi išlaikyti savo sukurtą tobulos moters įvaizdį. Grįžusi iš klinikos, ji siekia įtikinti šeimą ir kolegas, kad jai viskas gerai. Vis dėlto, nuslėpti panikos atakas, tuo pačiu metu varžytis dėl mokslinio projekto bei šeimos meilės yra daug sunkiau, nei ji mano. Ypač kai paauglė dukterėčia girta naktimis dainuoja Vitalijos Katunskytės dainas, mama ginčijasi su gydytojais dėl operacijos, močiutė prikaišioja, kad per mažai valgo, o sužadėtinis visiškai nenorėtų matyti jos karjeros aukštumų.

J. Satkūnaitės nuotr.

„Man viskas gerai“ Lietuvos kino teatruose bus rodomas nuo sausio 27 dienos. Filmo kūrybą finansavo Lietuvos kino centras. Režisierius E. Jankauskas, operatorius Feliksas Abrukauskas, dailininkas Paulius Aničas, kompozitorius Paulius Jurevičius, vaidina: G. Siurbytė, Andrius Paulavičius, Marius Repšys, Donatas Šimukauskas, Mija Di Marco, Nelė Savičenko, Elvyra Žebertavičiūtė, Dovilė Kundrotaitė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių