Quantcast

Kokios ekstremalios žiemos pramogos tinka pašėlusioms mamoms?

  • Teksto dydis:

Tikra žiema susuka galvas. Tuo įsitikino TV3 laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėjos Renata Mikailionytė ir Kristina Rimienė. Po du vaikus auginančios mamos leidosi į netikėtas žiemos pramogas.

„Aš tikrai nepataikysiu!“ – su Vilniaus stendinio šaudymo centro vadovu Virgilijumi Grybe ginčijosi R. Mikailionytė. Tuo metu šaulys, daugkartinis Lietuvos medžioklinio šaudymo į skriejančius taikinius čempionas švelniai dėjo laidos vedėjai šautuvą ant peties ir mokė, kaip nusitaikyti į ryškiai oranžinę lėkštelę ore. „Visi pataiko. Ne iš pirmo karto, bet pataiko“, – pasitikėjimo bandė įkvėpti šaudymo mokytojas.

Šaudykloje šūviai aidi ir vasarą, ir žiemą. „Nešaudome tik, kai kojos šąla, – sako šaudyklos vadovas V. Grybė ir pasakoja Renatai, kad šaudymas – ne tik vyrų užsiėmimas. Pasaulio ir Europos čempionatuose, prestižiniuose turnyruose Anglijoje ir netgi Dubajuje jis sutinka nemažai moterų, kurios pasižymi itin taiklia ranka. „Šaudymas ugdo unikalias savybes – kantrybę, susitelkimą, užsispyrimą, greitą reakciją. Viso to prireikia gyvenime“, – sako V. Grybė ir su šaulio ramybe atremia Renatos klausimus apie tai, kad šautuvai pavojingi žvėrims. „Tie, kas rimtai šaudo šaudykloje, į medžioklę dažnai nebevaikšto“, – tikina.

Kol Renata mėgino numušti oranžines lėkšteles, K. Rimienė Vilniuje ant Liepkalnio kalno matavosi slides. Nors pati jau gerus šešerius metus slidinėja, nuo Vilniaus slidininkų pamėgto kalno ji čiuožė pirmą kartą. „Žiemą slidinėti privaloma, – įsitikinusi Kristina, – kai skrieji nuo kalno, išlaksto visi rūpesčiai, apsivalo mintys, pajunti kiekvieną kūno raumenį.“

Kristina – adrenalino mėgėja. Ji neabejoja, kad kasdienės problemos dingsta, kai tenka įveikti posūkį 50 kilometrų per valandą greičiu, atlikti neplanuotą salto, pasiekti žemę ir atsimerkus suprasti, jog niekas nelūžo. „Tai nuostabus, visą kūną užplūstantis džiaugsmas“, – šypsosi ir neslepia, kad per metus labai pasiilgsta to lėkimo nuo kalno jausmo.

Į kalnus Kristina su šeima išvyksta dvi savaites per metus. „Nuostabu, kad šiandien ir Lietuvoje galima tobulinti įgūdžius. Slidinėjimo trasos puikios kokybės ir jų vis daugėja“, – džiaugėsi su slidinėjimo instruktoriumi Liepkalnio kalno trasas išmėginusi Kristina.

„Pasaulis pagal moteris“ – šį šeštadienį, 10 valandą ryto, per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių