Quantcast

Kino ekranuose suksis žiūrovų mėgstamiausi „Kino pavasario“ filmai

  • Teksto dydis:

Visus ateinančius metus Lietuvos kino teatruose bus galima išvysti 21-ojo „Kino pavasario“ filmus.

Jau dabar sostinės kino teatre „Pasaka“ rodomas žiūroviškiausias festivalio filmas „Trumanas“ ir lankomiausia komedija „Vyrai ir viščiukai“. O per savaitę „Forum Cinemas Vingis“ ir „Skalvijos“ (Vilnius), „Romuvos“ (Kaunas) bei „Taurapilio“ (Utena) repertuaruose atsiras ir Briuselio emigrantų kasdienybę pasakojanti drama „Juoda“, maištaujančių Turkijos paauglių istorija „Mustangės“ ir žymiojo danų režisieriaus Thomaso Vinterbergo naujausia juosta „Komuna“.

Žiūrovų simpatijas toliau rinks „Trumanas“

Šiemet geriausiai žiūrovų įvertintas ispanų režisieriaus Cesco Gay filmas „Trumanas“ pasakoja apie du draugus, tiksliau – jų atsisveikinimą. Vienas jų serga nepagydoma liga. Nepaisant to, drama kupina šviesaus humoro. Pagrindinius vaidmenis sukūrė garsūs aktoriai – Ricardo Darínas ir Javieras Cámara.

San Sebastiane apdovanotą ir penkias „Goya“ premijas (tarp jų – geriausio filmo režisieriaus bei aktoriaus) iš 6 nominacijų susirinkusį filmą „Kino pavasaryje“ pristatė viena iš prodiuserių Marta Esteban. Pasak jos, filmui keliaujant po festivalius, ji stebi salėje verkiančius ir besijuokiančius žmones, ir džiaugiasi, kad jai drauge su režisieriumi apie baisią ligą vėžį pavyko papasakoti universalia kalba.

Gegužę „Trumaną“ bus galima pamatyti Vilniuje, Kaune, Utenoje ir Mažeikiuose.

Briuselio aktualijos 

Dramos „Juoda“ režisieriai Adil El Arbi ir Bilall Fallah apie Belgijos sostinės kvartale Molenbeke vykstančius gaujų karus pasakoja naudodamiesi „Romeo ir Džiuljetos“ schema. „Deja, bet realybėje viskas daug rimčiau nei rodome filme“, – kalbėjo Vilniuje filmą pristatę režisierius B. Fallah ir aktorė Martha Canga Antonio. „Džiaugiamės, kad filmas šalyje ir už jos ribų kelia diskusijas. Tai sunkaus kelio, ieškant taip šaliai reikalingų sprendimų, pradžia“, – pridūrė jie.

15-metė Mavela (M. C. Antonio), priklausanti juodaodžių gatvės gaujai, įsimyli priešininkų marokiečių gaujos narį Marvaną (Aboubakr Bensaihi). Jų meilė pasmerkta, o laukinėms taisyklėms nepaklusiančių jaunuolių laukia žiaurios egzekucijos. Pavojingose Briuselio vietose, panosėje vykstant gaujų susirėmimams, nufilmuota drama atskleidžia kraupią realybę – Belgijos sostinėje siaučia per keturiasdešimt skirtingų gaujų, į kurių nusikalstamą veiklą kasmet įsitraukia vis daugiau paauglių.

Filmą „Juoda“ bus galima išvysti ne tik Vilniuje ir Kaune, bet ir Utenos kino namuose „Taurapilis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių