Quantcast

Kelionių rekomendacijos: kur skrenda aktyvių atostogų mėgėjai?

  • Teksto dydis:

Jau ne vienerius metus Lietuvos turizmo sektoriuje justi aktyvių atostogų poreikis. Kelionių ekspertai išskiria paklausiausias atostogų kryptis, kuriomis aktyvių pramogų gali tikėtis ir pradedantieji, ir jau patyrę sporto entuziastai, ir draugų kompanijos, ir šeimos su vaikais.

Telieka išsirinkti, kaip pramogausime jau per kitas atostogas – pildydami plaučius gaiviu aukštikalnių oru ar besižvalgydami po povandeninį pasaulį, – bei pasirūpinti skrydžio komfortu.

Tailandas. Viena populiariausių vandens sporto mėgėjų krypčių Tailande – didžiausia, beveik 48 km, Puketo sala. Joje kone ištisus metus renkasi stipri banglentininkų bendruomenė. Beje, Puketo saloje yra idealios sąlygos nardyti, mat Andamanų jūros vanduo itin skaidrus.

Banglentininkai, buriuotojai bei jėgos aitvarų mėgėjai keliauja ir į kitas Tailandui priklausančias Koh Tao, Koh Samui ir Koh Phangan salas. Pasak „Skrendu.lt“ projektų vadovės Rasos Levickaitės, išvardintos salos tiks praktikuotis ir jau įgudusiems sportininkams, ir dar tik savo pirmąją bangą sugauti svajojantiems pradedantiesiems.

Vietnamas. Gerai išvystyta banglenčių infrastruktūra gali pasigirti Vietnamas. „Pavyzdžiui, Vietnamo provincijoje Binh Thuan, viename populiariausių kurortų Mui Ne, vandens sporto aistruoliams yra skirtos atskiros zonos, kur įsikūrę sportinio inventoriaus nuomos punktai ir veikia banglentininkų mokyklos, – pasakojo oro linijų „Aeroflot“, kurios iš Vilniaus skraidina į daugelį egzotiškų tolimųjų šalių, turizmo paslaugų direktorė Laura Karklina-Cimdina. – Be vandens pramogų, šiame kurorte taip pat galima išbandyti ir vienintelėje Pietryčių Azijoje plytinčioje dykumoje Bau Trang siūlomą pasivažinėjimą keturračiais ir kitas adrenaliną garantuojančias atrakcijas“.

Maldyvai. Tūkstančių salų valstybė Maldyvai – daugelio į tolimuosius kraštus nusitaikiusiųjų sąraše. Ten paplūdimiai – šilko švelnumo, o juos skalaujantis Indijos vandenynas – smaragdo spalvos. Maldyvams priklausanti Biyadhoo sala, Veligandu pajūris dėl galimybės nardyti traukia poilsinių atostogų mėgėjus, ir vienoje vietoje ar be fizinio krūvio ilgiau nei 2 dienas nenustygstančiuosius. Taip pat Maldyvuose jūroje galima pamatyti didžiuosius vėžlius, nardant – spalvomis masinančius koralinius rifus, rajas ir kitus vandens gyvius.

Prancūzijos Alpės. Tarp poilsiautojų iš Lietuvos itin populiari žiemos ir ankstyvo pavasario pramoga – slidinėjimas. Bene geriausi Europos slidinėjimo kurortai išsidėstę Alpių papėdėje, o labiausiai slidinėjimo aistruoliai vertina Prancūzijoje, apie 150 km nuo Ženevos nutolusį, Paradiski regiono kurortą La Plagne.

Pasak kelionių agentūros „Baltic Tours“ pardavimų vadovo Andriaus Paulionio, šiame kurorte – didelis įvairių slidinėjimo trasų pasirinkimas, todėl jį gali rinktis ir šeimos su vaikais, ir įvairaus slidinėjimo lygio bei fizinio pasirengimo bičiulių kompanijos.

„Yra tokia tendencija, jog slidinėti pradedama tarsi nuo kiek pigesnių Slovakijos, Austrijos kurortų, o Šveicarija, Prancūzija – jau vėlesni slidinėjimo etapai. Todėl dažnas Prancūzijos Alpes besirenkantis slidininkas per ne vienus metus jau turi sukaupęs savo slidinėjimo inventorių, o jo gabenimas virsta papildomu galvosūkiu“, – sakė „Aeroflot“ atstovė. – Keliaujantiesiems šia kryptimi mūsų oro linijomis nuo 2016 m. lapkričio 1 d. iki 2017 m. gegužės 15 d. asmeninė slidinėjimo įranga gabenama nemokamai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių