Quantcast

Keliautojas atrado lietuviškąją Šveicariją, vabalų viešbutį ir viduryje miško esančią galeriją

  • Teksto dydis:

Su pirmuoju vasaros šeštadieniu prasideda ir TV3 laidos „Sveiki atvykę“ antrasis sezonas. Keliautojai po Lietuvą šią vasarą pristatys dvigubai daugiau laidų, o pirmoji stotelė – Švenčionių kraštas, kuris nustebino netikėtais nemokamais lankomais objektais.

„Visada gerai, kai gyvenime būna pirmų kartų. Aš džiaugiuosi pirmą sykį atsidūręs nuostabiame Švenčionių krašte. Sužavėjo ne tik svetingi žmonės, bet ir kvapą gniaužianti gamta. Vien tik ko verta Labanoro giria“, – sako projekto vedėjas, kelionių žurnalistas ir planuotojas Žygimantas Barysas.

Kartu su kūrybine komanda jis pirmajai šio „Sveiki atvykę“ sezono laidai, kuri bus rodoma birželio 5-ąją, 11.30 val., paruošė itin dinamišką programą. Keliautojas parodys, kad šalia sienos su Baltarusija esantis kraštas turi ką pasiūlyti net išrankiausiems.

„Norite į Šveicariją, bet dėl pandemijos negalite ten nuvykti? Vaizdą, atsiveriantį užkopus ant Kačėniškės piliakalnio, galime drąsiai sugretinti su vienos turtingiausių šalių Europoje peizažais. Užlipus ant aukščiausios Kačėniškės piliakalnio vietos, atsiveria pasakiška panorama į mišką ir ežerą. Jaučiausi tarsi būdamas Šveicarijoje, o iš tiesų buvau visai netoli Vilniaus, – šypteli projekto vedėjas. – Tačiau noriu įspėti, kad teks šiek tiek pasivaikščioti, kad pasiektumėte gražiausią lankytino objekto vietą, tad pasirūpinkite patogia avalyne, o gera nuotaika aplankys jus tada, kai pasieksite tikslą.“

Dar vienas nemokamas ir išskirtinis objektas yra „Miško galerija“. Ją įkūrė vilnietis vizualinių komunikacijų dizaineris Šarūnas Savickas. Pamilęs Švenčionių kraštą, vyras kartu su šeima persikėlė gyventi iš sostinės į Švenčionėlius, o savo būtį įprasmino sukūręs ypatingą galeriją po atviru dangumi, veikiančią visą parą.

„Įsivaizduokite, vaikščiojate tarp miškų, surandate QR kodą, pakabintą ant medžio, jį nuskenuojate ir išvystate menišką nuotrauką. Taip puikiai koreliuoja gamta ir menas. Itin originali idėja, o ir parodos eksponatai, pasak kūrėjų, bus nuolat atnaujinami“, – būsimus kūrėjų planus atskleidė laidos vedėjas Žygimantas.

Lankant „Miško galeriją“, kitoje upės pusėje, galima pamatyti užliejamąsias pievas, kuriose renkamos ir garsiosios Švenčionių arbatžolės. Čia įrengtas pėsčiųjų takas, kuriuo eidami galite pasigrožėti gamtos lobynais.

„Na, o jei būsite atidūs, žingsniuodami šiuo taku, tikrai pamatysite šikšnosparnių inkilus ir vabalų viešbučius“, – intrigavo kelionių žurnalo kūrėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių