Quantcast

Kauniečių šeimos dramą stebintys žinomi žmonės: ir vėl „pramušė“ dvigubi standartai

  • Teksto dydis:

Į kauniečių Eglės ir Gintaro namus jau sugrįžo paimti jų vaikai. Ši didelio atgarsio sulaukusi istorija nepaliko abejingų ir pramogų pasaulio atstovų.

„Aš labai atsargiai stebiu tą siaubą Kaune. Ir, jei atvirai, tai neapleidžia dviprasmiškos mintys, kad pas mus, kaip visada, pramuša dvigubi standartai ir ta tradicinė selektyvi moralė, kuri įsijungia, kai yra patogu. Kai užmuša Matą, visi klykia: „Tai kur buvo tarnybos??? Kodėl laiku nepaėmė vaiko?“. Kaune tarnybos paima vaikus, nes, tikriausiai, „ne iš lempos“ sugalvojo, kad reikia paimti. Na, ir ką? Visa Lietuva rėkia, kad tarnybos yra gyvuliai ir kaip taip galima vaikus iš tėvų imti. Lietuviška klasika“, – socialiniame tinkle „Facebook“ ketvirtadienio popietę rašė reklamos specialistas Saugirdas Vaitulionis. Dėl savo tokio pasisakymo, kaip pats prisipažino, jis jau sulaukė ir grasinimo.

„Jei jau tėvai tokie „faini“ ir nuostabūs, jei mama tokia „liuks“, „liuks“, tai klausimas jums, ponai: ar samdytumėte tą moterį savo vaikų aukle? Na? Tikriausiai atsakymas bus „ne“. Bet toliau rėkime, kad tarnybų atstovai yra „debilai“ ir mamytė turi būti su vaikais, – savo nuomonę toliau gynė S. Vaitulionis. – Juk pas mus galima vaikus mušti, svarbu tik neužmušti ir tada viskas gerai.“

Jeigu mes, suaugusieji, vienas kitam susinervinę šiaip sau trenktumėm į „subinę“ arba vidury gatvės rykštę išsitrauktumėm – čia normalu?

Panašią nuomonę, kaip S. Vaitulionis, dėstė ir dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu. „Jeigu mes, suaugusieji, vienas kitam susinervinę šiaip sau trenktumėm į „subinę arba vidury gatvės rykštę išsitrauktumėm – čia normalu? O tai vaikai – ne žmonės? Su jais nereik elgtis, kaip su normaliu žmogumi? Ar nėra kitų drausminimo priemonių, kaip tik trankyt? Koks skirtumas švelniai ar grubiai? Kam iš viso trankyt vaiką? Kosmosas. Ačiū tarnyboms, kad veikia ir žmonėms, kurie pastebi“, – rašė dainininkė.

Baleto šokėja Kristina Tarasevičiūtė vakar socialiniame tinkle labiau piktinosi mamos elgesiu, nei tarnybų. „Kokiame šulinyje turi gyventi, kad nežinotum, kad baigėsi vaikų lupimo era ir bandytum dar vaidinti, kai visai to nemoki? Nepamirškime vaikai grąžinti tik tėvui.“

Portalas jau rašė, kad Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė aiškinsis situaciją, kaip tarnybos atliko darbą visuomenės reakcijos sulaukusioje kauniečių vaikų paėmimo istorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

man asmeniskai

man asmeniskai portretas
Nepatinka šitą mama museika mažiuką dviejų metukų mušt brudas geras

dureles

dureles portretas
žiobienei parodyt laikas ............ ''auksinį balsą'' turi , Jazzu estradoje pakeis ............

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Juk toks elgesys su E. Kručinskiene yra jos orumo žeminimas, o maisto ir vandens nedavimas yra kankinimas. Lauksime viešo policijos ir Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos (toliau VTAĮT) atsiprašymo. Jo nesulaukę, organizuosime piketus prie Kauno policijos, Kauno VTAĮT, Generalinio komisariato ir centrinės VTAĮT. IR TOLIAU SKUBINSIME VAIKO TEISIŲ APSAUGOS ĮSTATYMO PATAISAS.
VISI KOMENTARAI 89

Galerijos

Daugiau straipsnių