Quantcast

Per karantiną N. Juška virto dažytoju, o L. Mikalauskas – statybininku

  • Teksto dydis:

Kiekvieną pavasarį lietuvius apsėda kasimo, sėjos ir kitokios žemės ūkio manijos.  Šis balandis – ne išimtis. Pavargę nuo šalčių ir karantinų miestiečiai ypač aistringai veržiasi į kaimus. Mat  praėjusią žiemą  jie, dažniausiai net nematę, pirko senas trobas ir apleistus šabakštynus.

Panašioje situacijoje kadaise buvo ir operos solistai Liudas Mikalauskas bei Egidijus Bavikinas, kurie netikėtai savo gyvenimus kuria Plutiškių kaime, kuris yra tarp Marijampolės ir Kauno.

Dabar operos solistai – ne tik kolegos, Plutiškių bendruomenės aktyvistai, bet ir  artimiausi kaimynai. „Egidijus nusipirko namą anksčiau.  Sako, pažiūrėk yra sodyba, gal tau patiks. Bandžiau eiti, bet prieiti nebuvo įmanoma: viskas apleista, apžėlę. Nusispjoviau ir grįžau atgal. Namą pavyko apžiūrėti tik iš antro karto“, – pažintį su Plutiškėmis prisimena L. Mikalauskas.

Šį vakarą 19.30 val. LNK laidoje „KK2 penktadienis“ jis atskleis esminę senos trobos renovacijos taisyklę, kuri jam padėjo: svarbu turėti ne daug pinigų, o gerą fantaziją. „Sugalvoti ir turėti viltį, kad kažkas iš šito viso chlamo, baisaus šabakštyno kada nors gausis“, – sakys atlikėjas.

Tuo metu baleto primarijui Nerijui Juškai, įsigijus seną namą, prireikė ne tik fantazijos, bet ir stiprių nervų. Jis  ieškojo buto Vilniaus centre, o nusipirko... ne tik seną lūženą, bet ir degėsių krūvą. Namas buvo sudegęs, stogas – įgriuvęs, užtat vieta – unikali. Užuot viską nugriovęs, Nerijus nusprendė namą prikelti naujam gyvenimui. „ Atrodė, tai kas, kad stogo nėra, užtat yra sienos“, – dabar pats iš savo naivumo ir nepatyrimo juokiasi Nerijus, daugybę metų tiesiai nuo scenos skubėdavęs į statybas ir savo rankomis remontuodavęs būstą.

„Tai tu dar durnesnis už mane. Nusipirkai sudegusį ir dar jį pabandei suremontuoti“, –  studijoje juokėsi L. Mikalauskas.

„O mes turėjome tuščiame lauke, irgi pažėlusiais krūmais, įsikurti civilizaciją. Pradėjome nuo to, kad atsivedėme ketvirtį kilometro kanalizacijos, elektrą gal pusę kilometro, vandentiekį gal 800 metrų. Ir mūsų visas laukas, gal apie 30 hektarų buvo tuščias, o dabar pilnas namų ir jaunų šeimų. Arti atsirado ir poliklinika, ir bažnyčia, ir kapinės“, – gyvenimo Kauno priemiestyje privalumais dalinsis nuo plyno lauko naujakurystę pradėjęs buvęs Seimo pirmininkas, o dabar Seimo narys Viktoras Pranckietis. Nors tapo agronomu ir politiku, anot paties Viktoro, didžioji jo aistra – statybos. Savo rankomis jis yra pastatęs ne vieną namą, taigi išgirdęs, kad Liudas bei Egidijus, netekę darbų scenoje, planuoja statyti „koronos namelius“, jis taip pat pasiprašė priimamas į statybininkų būrį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių