Quantcast

Kakės Makės filmas – žiūrimiausias Lietuvos kino teatruose

  • Teksto dydis:

„Izabelė sėdėjo išsižiojusi, sakė, noriu dar“. „Eva pirmą kartą manęs neklausė, kada baigsis“. „Aurėja davė du šimtus balų iš šimto“, – štai tokie buvo pirmųjų režisieriaus Meinardo Valkevičiaus ir animacijos studijos „Meinart“ pilnametražio animacinio filmo „Kakė Makė: mano filmas“ žiūrovų atsiliepimai. Pirmąją savaitę Kakės Makės filmas tapo labiausiai žiūrimu kino filmu Lietuvoje – ir žiūrovų skaičiumi, ir surinktomis pajamomis.

„Visada svajojau ir visa širdimi siekiu, kad animacija būtų tiek pat žinoma ir žiūrima, kiek ir vaidybinis kinas! Iki šiol Lietuvoje dar niekam nebuvo pavykęs debiutas, kai lietuviškas animacinis filmas atsiduria pirmoje žiūrimiausių filmų vietoje“, – pirmosios savaitės kino teatruose sėkme džiaugiasi filmo prodiuserė Simona Krasauskienė.

Ji teigia, kad be talentingų žmonių komandos – knygų autorės Linos Žutautės, režisieriaus M. Valkevičiaus ir jo animacijos studijos „Meinart“ kūrėjų, kompozitoriaus Manuelio Velázquezo, dainų autoriaus Fausto Venckaus ir daugybės kitų, šis projektas nebūtų pavykęs.

„Tai spalvingas, muzikalus ir gyvybės pilnas reginys“, – taip apie filmą sakė animacijos profesionalas Tomas Mitkus. Jis pastebėjo, kad trečiasis (techniškai, antrasis) lietuviškas animacinis ilgametražis filmas „Kakė Makė: mano filmas“ yra geriausias lietuviškas animacinis ilgametražis filmas. „Turint omenyje, kad tokie kūriniai Lietuvoje yra retenybė, neaišku, kada ir kam jis šią „karūną“ perduos“, – rašė jis savo apžvalgoje.

Filmo kūrėjai vaikams ir tėvams perduoda svarbią žinutę – kiekvienas žmogus yra kūrėjas. „Kakė Makė savąjį pasaulį ir save atranda įdomiausiais būdais, skatiname ir vaikus į savo paieškas nerti autentiškai, norime, kad filmo turinys būtų geros savijautos užuovėja. Filme užkoduota daug žinučių tėvams ir vaiko aplinkos suaugusiesiems. Tereikia jas pastebėti ir pagauti įkvėpimą“, – sako filmo prodiuserė S. Krasauskienė.

Namuose žiūrime filmukus anglų ir italų kalbomis, o čia filmas – lietuviškai. Gal aš per daug komentavau, bet man artimas edukacinis filmo aspektas. Tikrai galiu pasakyti, kad dantukus valytis Kakė Makė mums padeda.

Nuomonės formuotoja Karolina Meschino po premjeros džiaugėsi filme su dukrele Izabele gerai praleidusios laiką. „Namuose žiūrime filmukus anglų ir italų kalbomis, o čia filmas – lietuviškai. Gal aš per daug komentavau, bet man artimas edukacinis filmo aspektas. Tikrai galiu pasakyti, kad dantukus valytis Kakė Makė mums padeda“, – juokėsi Karolina.

Režisierius M. Valkevičius kartu su filmo kūrybos komanda į filmą sujungė šešis nuotykius, kuriuose nestinga humoro, išdaigų ir vertingų pamokų. Magiškame Kakės Makės pasaulyje gyvena išgalvoti draugai monstrai, piratai, pasakų princas, linksmuolė ragana, pabėgusios ausys, šėlsta Dantukų fėjos puota, vyksta svajonių gimtadienis.

Kakės Makės personažo kūrėjos – rašytojos ir iliustruotojos L. Žutautės parašytas populiariausias istorijas filmo scenarijaus autoriai M. Juzonytė, L. Kaminskas interpretavo, stilizavo, sukūrė naujų ir visa tai sulipdė į vieną istoriją, kurią pasakoja aktorius Giedrius Savickas. Kakės Makės tėvams, kurių vardai, beje, pirmą kartą bus atskleisti filme, savo balsus paskolino aktorė Ineta Stasiulytė ir grupės „The Roop“ vokalistas Vaidotas Valiukevičius. Kakę Makę įgarsino Elena Katkutė, nuo devynerių lietuviškai dubliavusi Holivudo filmus, tokius „Kaip Grinčas Kalėdas vogė“, „Stebuklų parkas“, „Dičkis šuo Klifordas“, „Ponas Kūdikis 2. Šeimos reikalai“.

Po premjeros animacijos studijos kūrėjai vėl kibo į darbus – studijoje toliau kuriamos Kakės Makės serialo serijos, kurias rodys vienas iš TV kanalų Lietuvoje. Kakės Makės filmas peržengs ir Lietuvos sienas, filmas planuojamas rodyti lietuvių bendruomenėse Airijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Singapūre. „Labai norime, kad filmą pamatytų svetur gyvenantys lietuvių vaikai, jau girdėjome, kad Lietuvoje mokyklos ir darželiai organizuoja keliones autobusais žiūrėti filmo į didesnius miestus. Mūsų prašo surengti peržiūras miestuose, kur nėra kino teatrų, pasistengsime padaryti viską, ką galime“, – žada filmo prodiuserė S. Krasauskienė.

Kakės Makės filmas ir būsimasis serialas pristatomas ir užsienio rinkose. Dar šiais metais Kakės Makės prekės ženklo komanda planuoja dalyvauti kino industrijos renginiuose: tarptautiniame animacinių filmų festivalyje „Annecy“, „Cartoon Forum“, „MIP Junior“, „MIP COM“ renginiuose, svarbiame licencinio verslo renginyje Londone „Brand licensing Europe“, numatyti susitikimai Londone, Milane, Romoje, Barselonoje.

Pilnametražis animacinis filmas „Kakė Makė: mano filmas“ pagal rašytojos L. Žutautės knygas – visuose Lietuvos kino teatruose. Projektą finansavo Lietuvos kino centras, filmą įgarsino E. Katkutė, G. Savickas, I. Stasiulytė, D. Siaurusaitis, V. Valiukevičius ir kiti. Filmo režisierius – M. Valkevičius, scenarijaus autoriai – M. Juzonytė ir L. Kaminskas, dailininkė Gabija Visockaitė. Filmą platina „NJ World“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių