Quantcast

„Kabloonak“ naujienos – naujas albumas ir pirmasis koncertas po karantino

  • Teksto dydis:

„Teach me“ – taip vadinasi šiandien klausytojų ausis pasiekęs naujas „Kabloonak“ (Jono Narbuto) minialbumas. Jame - penki kūriniai apie atlikėjui pastaruoju metu aktualius jausmus ir gyvenimo įvykius. Gyvai išgirsti naujuosius „Kabloonak“ EP kūrinius bus galima jau netrukus – birželio 22 d. Lukiškių kalėjime 2.0, Vilniuje.

„Paleisdamas šį muzikinį albumą į pasaulį jaučiuosi laimingas, nes jis, ne taip, kaip ankstesni leidiniai, dar nespėjo man įkyrėti, suteikia vilties, jog po jo atsirandanti kūrybinė atgaiva lydės ir toliau. Taipogi, jaučiu lengvą pasididžiavimą, jog pavyko įgyvendinti užsibrėžtą sumanymą gana sudėtingu periodu mums su Beatriče auginant namuose visai mažytį kūdikėlį bei esant visiems kitiems pandemijos efektams“, – sako muzikantas.

Paleisdamas šį muzikinį albumą į pasaulį jaučiuosi laimingas, nes jis, ne taip, kaip ankstesni leidiniai, dar nespėjo man įkyrėti.

Nors visi penki minialbumo kūriniai emociškai gana skirtingi, juos jungia įrašų metu vyravusi eksperimentinė nuotaika. „Norėjosi į aranžuotes įtraukti daugiau bendrojoje muzikinėje praktikoje sukauptų specifinių žinių. Tokių kaip pvz. Cumbios žanrui būdingų instrumentų įrašuose taikymas. Visą procesą lydėjo nesivaržymas eksperimentuoti ir jaučiu, kad dar tik pakasiau to ledkalnio viršūnę“, – pasakoja atlikėjas.

„Teach me“, kaip ir ankstesnius albumus, Jonas sukūrė ir įrašė pats. Tiesa, prasidėjusi pasaulinė pandemija padiktavo tai, jog šį sykį atlikėjas į savo rankas suėmė ir garso suvedimą.

Karantino laikotarpiu atlikėjas ne tik aktyviai kūrė studijoje, bet, kartu su Igne Narbutaite ir Alanu Gurinu, sukūrė vaizdo klipus dviems ankstesniems singlams „Never Asked You“ bei neseniai pasirodžiusiam „What If She Knows“. Pats Jonas įsitikinęs: „Šie klipai tartum uždarė tam tikrą etapą ir paliko laisvą pakilimo taką naujiems garsams, šviežioms patirtims ir klausimams.“

Skaitmeninis albumas nuo šiandien pasiekiamas „Spotify“, „Youtube“ ir kitose skaitmeninėse platformose. Kol tolimuose planuose atlikėjas svarsto apie riboto tiražo „Teach me“ vinilinę plokštelę, klausytojus ragina palaikyti jo kūrybą legaliai klausant muzikos skaitmeninėse platformose.

Prasidėjus vasarai „Kabloonak“ žada trumpam priverti studijos duris ir pasidžiaugti galimybe visą kūrybą sugroti koncertuose. Pirmasis susitikimas su publika ir naujo minialbumo pristatymas vyks birželio 22 d., antradienį, Lukiškių kalėjime 2.0, Vilniuje. Toliau vasarą numatyti koncertai Klaipėdoje, Palangoje. O rudenėjant muzikanto planuose – įgyvendinti kitą, gerokai akustiškesnį, ramesnių dainų rinkinį, susikaupusį per praėjusį karantino laikotarpį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių