Quantcast

K. Rimienė: mums, moterims, nėra nieko neįmanomo

"Nepamirškime to. Kurkime grožį aplink save, stiebkimės visose srityse", – ragina ekonomikos mokslų daktarė, floristė, žurnalistė, laidos "Pasaulis pagal moteris" vedėja Kristina Rimienė. Jos gyvenime buvo daugybė posūkių, tačiau šiandien ji jaučiasi atradusi tikrąjį savo kelią.

Gėlių kalba

"Visas mano gyvenimas sudėtas iš įvairių dalykų, kurie, atrodytų, yra nesuderinami. Dėsčiau universitete, rašiau daktaro disertaciją, dirbau įmonėse, kurios buvo susijusios su informacinėmis technologijomis, telemetrija, telemechanika. Nors dirbau marketingo srityje, universitete disertaciją parengiau transporto logistikos tema. Visą laiką ant savęs pykdavau, kad man nepavyksta tapti gera vienos srities specialiste. Gilinausi į daug sričių, bet niekur iki galo nesijaučiau guru", – atvirauja veikli moteris.

Jos gyvenime greta tiksliųjų ir socialinių mokslų visada buvo ir menas. "Esu lankiusi tapybos užsiėmimus, kūrusi namų interjerus. Visada norėjau būti baigusi ne sustiprintos matematikos, o sustiprintos dailės mokyklą. Ir likimas davė galimybę atrasti gėles", – džiaugiasi K.Rimienė.

Jos šeima turi sodybą, kurią nuomoja. Būtent čia ji atrado floristiką. "Iš pradžių atrodė, kad tai nėra labai sudėtingas darbas, žmonės gyrė mano idėjas, spalvų pasirinkimus. Pradėjusi labiau gilintis sužinojau, kad floristikoje sėkmę tik 20 proc. lemia spalvos, o 80 proc. – technika", – dalijasi atradimais šiandien jau patyrusi ir pripažinta floristė.

"Gražiausias puokštes sukuriame rinkdamiesi tas spalvas, kurios mus traukia. Jei manote, kad jūsų pasirinkimas gali patikti ne visiems, prieš kurdami puokštes pasidomėkite spalvų derinimo metodais ar proporcijų principais, pavyzdžiui, italų matematiko Fibonačio proporcijų sistema. Kompozicijose galima panaudoti ne tik gėles, bet ir įdomesnių faktūrų medžiagas, pavyzdžiui, medžio šakas, smilgas, lapus – žalius ar sudžiūvusius", – praktiškus patarimus žeria K.Rimienė.

Jau beveik penkerius metus floristika – svarbiausias jos pašaukimas ir darbas. "Žmonės, su kuriais anksčiau dirbau universitete ir įmonėse, sako, kad čia yra tikroji mano vieta gyvenime, tikrasis mano pašaukimas", – šypsosi ji.

Nustebino save

Per floristiką į K.Rimienės gyvenimą atėjo ir televizija. "Susipažinau su prodiusere, norėjusia kurti laidą moterims, bet kad joje būtų mokoma ne valgį gaminti, o ko nors kito. Kodėl gi nepasimokius kurti puokščių? Iš pradžių tam ketinome skirti tik rubriką, bet taip jau susiklostė, kad su Renata Mikailionyte ir Giedre Genevičiūte nusprendėme dirbti kartu. Pamaniau, kad galiu ir laidos vedėjos vaidmenį išbandyti", – apie tai, kaip gimė TV3 laida "Pasaulis pagal moteris", pasakoja jos vedėja ir kūrėja.

Kristina pripažįsta nesitikėjusi, kad bus tokia drąsi, bendraudama su laidos herojais, kad jai taip lengvai seksis. "Labai mėgaujuosi šia veikla, vertinu galimybę pažinti įvairius žmones ir ne tik fasadinę jų pusę", – džiaugiasi meniškos sielos moteris.

Labai mėgaujuosi šia veikla, vertinu galimybę pažinti įvairius žmones ir ne tik fasadinę jų pusę.

Su savo laidos herojais kartais tenka ieškoti kompromisų, pripažįsta K.Rimienė. "Būna ir taip, kad kalbinant vyrus, kurie nematė laidos, ir pasakius, kad jos pavadinimas yra "Pasaulis pagal moteris", jie dažnai nustemba: "Kodėl aš?" Tada nieko nelaukdama atsakau, kad moterų pasaulis be vyrų yra neįmanomas", – šypsodama pasidalija patirtimi.

"Iš tiesų, nenoriu vaikytis paskalų apie žvaigždžių ir politikų gyvenimus. Pati nenorėčiau atsakinėti į nemalonius klausimus ir savo pašnekovams tokių neužduodu. Geltonosios žiniasklaidos puslapiuose, ekranuose, internete matome labai daug informacijos apie tai, kas skiriasi, kas pradeda draugystę, bet juk tai yra asmeninis reikalas. Kodėl apatinius marškinius turime skalbti viešai?" – retoriškai klausia laidos vedėja.

Atradimai Lietuvoje

Savo laidose K.Rimienė atsigręžė ir į keliones. Pasak jos, svarbiausias geros kelionės elementas yra gera kompanija. "Man labai smagu keliauti su savo vyru, nes tai yra puiki galimybė ne tik kartu pažinti, bet ir pabūti dviese, atitrūkti nuo kasdienybės. Gera kompanija gali būti ir gerų draugų", – svarsto K.Rimienė.

"Antrasis geros kelionės elementas – gerai pasirinktas jos pobūdis. Galbūt jums norisi komfortiškos poilsinės kelionės, o gal priešingai – aktyvios, gamtoje ar trobelėje tyruose? Svarbu, kad kelionė atitiktų jūsų lūkesčius. Ir trečiasis geros kelionės elementas, žinoma, yra emocinis užtaisas", –- atskleidžia idealios kelionės receptą.

Kristina sutinka, kad kelionėms svarbūs pinigai. "Studentas gali keliauti autostopu, pensininkui tai kažin ar priimtina. Jam ir nuvažiuoti pagerinti sveikatą, neturint pinigų, neįmanoma. Vis dėlto šiais laikais yra daugybė galimybių pakeliauti ir neturint daug lėšų", – ragina nenuleisti rankų žinoma moteris.

Visų pirma, ji ragina atrasti Lietuvą. Šią vasarą keliaujantiems į Lietuvos pajūrį siūlo aplankyti Jūrų muziejų Klaipėdoje. "Kurdama laidą kartu su Turizmo departamentu aplankiau jį po gana ilgos pertraukos, man be galo patiko", – dalijasi įspūdžiais.

"Lietuvoje yra daug pramogų ir poilsio galimybių, puikūs regioniniai parkai. Galima aplankyti vietas, kurios populiariose vietovėse yra galbūt ne tokios populiarios. Pavyzdžiui, Anykščiuose yra ne tik Lajų, bet ir basų kojų takas", – uždega optimizmu K.Rimienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cia

Cia  portretas
Cia ir baisiausia ypac prezidente tureti moteri jei moteris pasake skris ii menuli tai jos neatkalbesi ji vistiek skris nors ir zinos kad nenuskris. Ar ta padaka su juoda varna kuri su gulbemis skrido i siltus krastus Taip as daskridau bet dabar pagalvojau o kam man cia reikejo skristi ciut nezuvau kvaila ta mano galva
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių