Quantcast

K. Kazlauskaitė: šį pasirodymą turėtų pamatyti pasaulis

Kodėl pasaulis nemato šio nuostabaus numerio? Taip LRT TELEVIZIJOS muzikiniame projekte „Auksinis balsas“ po Linos Rastokaitės pasirodymo kalbėjo aktorė Kristina Kazlauskaitė.

Pirmadienio vakarą vykusiame filmavime komisijos komplimentų sulaukė ne tik projekto lyderė, bet ir dar viena jauna aktorė Aistė Motiejūnaitė.  

Dainuojančius aktorius vertino etnomuzikologė Zita Kelmickaitė, dirigentas Modestas Pitrėnas, aktorė Kristina Kazlauskaitė bei „Vilniaus sinfoniettos“ vadovas Vytautas Lukočius.

Vakarą, skirtą temai „Gyvenimas rokenrolo ritmu“, pradėjo Rokas Petrauskas su daina „Rock This Town“. Jam talkino keturios šokėjos.

„Balsui pritrūko rokenroliško prikimimo, tad šįkart rokenrolas buvo lyriškas. Manau, pačiam labiau būtų tikusi Rokenrolo lyrika“, – savo nuomonę išsakė M. Pitrėnas. Atlikėjo sceninį judesį gyrė ir Z. Kelmickaitė, ir K. Kazlauskaitė. Tiesa, ji turėjo ir pastabų: „Judėjai labai smagiai. Bet man atrodo, kad mes, lietuviai, esame ne Rokenrolo dainuotojai. Kai dainuoji rokenrolą, užtaisas turi būti juntamas balse. Man šiek tiek pritrūko rokenroliškos ugnelės.“

Giedrius Arbačiauskas pasirinko Egidijaus Sipavičiaus dainą „Vasara mano“. Pasirodymą išvydusi komisija turėjo pastabų.

K. Kazlauskaitės manymu, tai buvo simpatingas, mielas pasirodymas, bet jai šiame etiude pritrūko aktorinės pradžios.

Su ja nesutiko M. Pitrėnas: „Šitas numeris mane grąžino į mano ankstyvos jaunystės laikotarpį. Puiku, kad parinkote savo balsui tinkamą kūrinį, kuris leido save atskleisti geriausiai.“

Aistė Motiejūnaitė, atlikdama Jessie J kūrinį „Mamma Knows“, sužavėjo komisijos narius.

„Aistė šiame projekte auga greičiau, nei tikėjausi. Ji turi neišnaudotą užtaisą, kuris matosi jos veide, judesyje, balse“, – tikino V. Lukočius. Jam antrino K. Kazlauskaitė, tikindama, kad tai buvo tiesiog tobulas, neperkrautas ir stilingas numeris. Teigiamą įspūdį aktorė paliko ir M. Pitrėnui: „Kūrinį ištransliavote puikiai, tapote mano atradimu. Man labai patiko jūsų energetika, skoningumas ir stilius.“

Marius Jampolskis pasirinko dainą „Tas mielas Rokenrolas“. Prikimęs aktoriaus balsas sukėlė nerimą komisijos nariams. „Girdžiu, kad balsas yra nualintas. Personažą sukūrei puikų, bet žinau, kad visa tai yra dėl didelio atsakingumo ir atsidavimo darbui. Reikėtų labiau pasaugoti save ir savo talentą“, – susirūpinimą išreiškė K. Kazlauskaitė.

Jai pritarė ir M. Pitrėnas: „Mariau, esi neeilinio talento žmogus. Kristina pasakė visišką teisybę, girdžiu, kad balsas yra pavargęs, ir jaučiasi, kad visada atiduodi save daugiau nei 100 proc. scenoje. Manau, kad neverta visuomet tiek daug iš savęs reikalauti.“

Neringa Nekrašiūtė virto policininke ir atliko dainą „Jailhouse Rock“. Komisijos nariams atlikėjos pasirodyme pritrūko ugnelės. „Nebuvote tikroji rokenrolininkė, nebuvote padūkusi, labiau – santūri“, – kalbėjo Z. Kelmickaitė. K. Kazlauskaitei aktorės pasirodymas atrodė mechaniškas: viskas buvo atlikta teisingai, bet aktorė nejuto vidinio proveržio.

Neringa, esate vienareikšmė pretenzija į auksinį balsą. Mačiau keletą jūsų pasirodymų, ir visi jie – įdomūs. Nesate profesionali dainininkė, o balsas skamba taip, lyg būtumėt. Tai   gana reta. Tiesa, šiandien pritrūko aštrių kampų.

Lina Rastokaitė atliko Kongos dainą „Come With Me Now“, su ja pasirodymą kūrė šokėjas Paulius Šinkūnas. Jie scenoje vaidino apsvaigusius rokerius. Komisija neslėpė susižavėjimo ir negailėjo aktorei komplimentų.

„Žiūriu ir galvoju, kodėl pasaulis nemato šio nuostabaus numerio. Ši fantasmagorija buvo išbaigta nuo pradžios iki galo. Nežinau, ko tu negalėtum padaryti. Tikrai esi verta „Auksinio balso“, – teigė K. Kazlauskaitė.

Z. Kelmickaitės manymu, aktorė yra labai ryški šio projekto lyderė. Pagyrų L. Rastokaitei negailėjo ir M. Pitrėnas: „Sėdėjau ir galvojau: Lietuva turėjo Čiurlionį. Ir kurioje srityje jis buvo genialesnis: dailės ar muzikos. Dabar matau Liną ir galvoju, kas ji yra geresnė: aktorė, ar dainininkė. Esate tiesiog geniali.“

L. Rastokaitę scenoje keitė V. Bareikis ir pasirodė su daina „Sheep Got Waxed“. Atlikėjas sulaukė nemažai komisijos komplimentų. „Jūs niekuomet nepaklūstate bendroms taisyklėms ir negalite būti toks, kaip visi. Visuomet esate kūrybingas, todėl esate mylimas profesionalų ir visuomenės“, – kalbėjo Z. Kelmickaitė.

K. Kazlauskaitės manymu, šio žmogaus viduje sėdi rokenrolo gazas. Aktorė tikino, kad pasirodymo metu jai per kūną bėgiojo šiurpuliukai, o M. Pitrėnas V. Bareikį pavadino auksiniu kūrėju.

„Auksinis balsas“ – šeštadieniais per LRT TELEVIZIJĄ!

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių