Quantcast

K. Jakštas apie iššūkius: būti ir tėvu, ir aktoriumi – sudėtinga

  • Teksto dydis:

Lietuvos aktoriaus ir režisieriaus Kęstučio Jakšto veidą atpažįsta daugelis teatro, kino ir televizijos žiūrovų. Tiesa, dabar daugelį vaidmenų per ilgametę karjerą sukūręs žinomas vyras užsiima kiek kita veikla – tapo muzikinio teatro režisieriumi ir tikina, kad pačiam vaidinti laiko lieka mažai.

Tačiau po pertraukos K. Jakštas sugrįžo į televizijos ekranus ir seriale „Pasmerkti IV“, rodomame pirmadieniais–ketvirtadieniais 21 val. per TV3, atlieka teisybės ieškančio pareigūno vaidmenį.

K. Jakštą šįkart televizijos žiūrovai gali išvysti jam artimame vaidmenyje – ne vieną patriotišką personažą sukūręs aktorius seriale atlieka kovotojo už teisybę, kriminalinės policijos pareigūno vaidmenį.

Į ekranus po pertraukos grįžęs K. Jakštas pasakojo, kad džiaugiasi gavęs kvietimą filmuotis seriale, nes pastaruoju metu pagrindiniai darbai sukosi Kauno muzikiniame teatre, kur jis tapo režisieriumi. Vyro teigimu, grįžimas į aktorystę yra tarsi grįžimas į save, o aktoriaus ir režisieriaus darbai tiesiogiai papildo vienas kitą.

„Aktorystė yra mano kelias, kurį pasirinkau sąmoningai. Tikslingai ėjau link to. Tačiau dabar, kai esu režisierius, suprantu, kad buvimas juo tik papildo mano karjerą. Aktorius yra atsakingas tik už save, o režisierius už visumą, kurią privalo suvaldyti. Dabar jau to išmokau, tik gaila, kad dėl laiko stokos kenčia mano kaip aktoriaus karjera“, – teigė K. Jakštas.

Kartais mano suaugusios dukros mane apsikabina ir sako: „tu pats geriausias tėvas“, o man tada būna liūdniausias ir graudžiausias momentas.

Aktoriaus įkūnijamas personažas, atrodo, itin tinka jo tipažui – K. Jakštui teko vaidinti ne vieną dorą, už tiesą kovojantį herojų. Paties aktoriaus teigimu, tam yra logiškas paaiškinimas: „Visai neseniai vienas kolega pasakė – „gi toks ir esi“. Bet aš savęs su personažu netapatinu. Tiesa, tarp mūsų yra daug panašumų, aš irgi stengiuosi išlikti sąžiningas, nepaimti, kas nepriklauso. Bet doram žmogui gyventi yra sudėtinga, tai ir atspindi tiek mano personažas seriale, tiek gyvenimo pamokos. Dažnai reikia kovoti su pačia savo sąžine – ar aukoti savo gerovę vardan kilnesnio tikslo“, – pasakojo aktorius.

K. Jakštas yra ne tik ilgametis gerai žinomas aktorius bei režisierius, tačiau ir tėvas. Tris dukras turintis vyras atvirauja, jog dėl darbo šeima kartais nukenčia. „Būti tėvu ir aktoriumi yra sudėtinga, nes profesija tokia, kad manęs niekada nėra namie. Stengiuosi būti geru tėvu, galvojau gal jaunesnei dukrai pavyks skirti daugiau laiko, tačiau nelabai išeina. Džiaugiuosi tik, kad dukra toks „teatro vaikas“, tai ir darbe gali būti su manimi. Kartais mano suaugusios dukros mane apsikabina ir sako: „tu pats geriausias tėvas“, o man tada būna liūdniausias ir graudžiausias momentas, nes galvoju, kad galėjau atiduoti daugiau“, – atviravo aktorius.

Aktorius pasakojo ir apie savo laisvalaikį, kurio, kaip pats teigia, beveik neturi, tačiau esant laisvai minutei visada stengiasi pasidžiaugti ramybe bei tyla. „Stengiuosi pabūti vienumoje, pamąstyti. Kai susirenkam visi, dažniausiai tylim, žinau, kad dauguma plepa, dalinasi istorijomis, bet pas mus šeimoje tyla, kai visi namie, reiškia pilnatvę. Taip pat mano namuose guli krūva knygų, kurias vieną dieną svajoju perskaityti, bet vis nerandu laiko. Mano kurso draugai net juokdavosi, kad man reikėjo stoti į istoriją, nes ja be galo domiuosi ir myliu. Gerai, kad kartais tą meilę galiu išreikšti spektakliuose, atkūręs kokią nors seną istoriją ir parodęs užmirštus, bet svarbius dalykus.“

Seriale „Pasmerkti IV“ – ne tik aidintys šūviai, netikėti veikėjų likimai, nenutrūkstamas veiksmas, bet ir pavojingoje aplinkoje užgimę romantiški ir tyri jausmai. Seriale vaidmenis atlieka ne tik nauji nematyti veidai, bet ir toliau vaidina televizijos žiūrovų numylėtiniai Rolandas Boravskis, Josif Baliukevič, Tadas Gryn, Emilija Latėnaitė ir kiti žymūs aktoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių