Quantcast

Jurgos koncerte – žodžiai gerbėjams: ačiū visiems, kas užaugote su „Aukso pieva“

  • Teksto dydis:

Trečiadienį vakare, minėdama savo pirmojo albumo „Aukso pieva“ penkioliktą gimtadienį, Jurga gerbėjams padovanojo tiesioginę savo koncerto transliaciją. Specialus pasirodymas „Aukso pieva – 15“ surengtas Kauno rajone esančiame Babtyno dvare ir transliuotas žiūrovams internetu.

Išskirtinėje vietoje vandens apsuptyje scena muzikantams tapo kalnelis ežero saloje. Čia Jurga su grupe atliko visas dvylika 2005 metais išleisto albumo dainų. Daugybę gerbėjų iki šiol turinčios „Aukso pievos“ gimtadienio transliaciją trečiadienio vakarą stebėjo per 2 tūkst. žiūrovų.

„Labai noriu padėkoti visiems, kurie užaugo su „Aukso pieva“, – transliacijos metu sakė Jurga. „Taip pat padėkoti visiems, kurie užaugino tuos, kurie užaugo Aukso pievoje, ir visiems, kas prisideda, kad Aukso pieva vis iš naujo, vėl ir vėl atsiranda. Labai jums ačiū!“

Gimtadienio koncerto transliacija prasidėjo iš drono nufilmuotais koncerto ir gamtos vaizdais bei asmeninėmis Jurgos gerbėjų citatomis. Ruošdamasi šiam pasirodymui, dainininkė socialiniuose tinkluose kreipėsi į savo klausytojus, prašydama pasidalinti, ką jiems reiškia „Aukso pieva“. Gerbėjų citatos buvo įtrauktos į koncerto transliaciją ir papildė muzikinę programą.

Sekdama debiutinio albumo dainų eiliškumu, gimtadienio koncertą Jurga pradėjo gerai pažįstamais kūriniais „Aukso pieva“, „Aš esu tiktai jei tu esi“ ir „Nebijok“. Tai retas atvejis, kai kiekvienais metais daug koncertų Lietuvoje ir užsienyje surengianti Jurga vienus ryškiausių savo hitų atliko pasirodymo pradžioje.

Nuskambėjus kelioms dainoms, vakaras sutemo, ežero viduryje esanti sala nusidažė mistiškomis šviesomis, o sceną papuošė gėlių motyvų vizualizacijos. Netradicinėje vietoje surengto koncerto nuotaikai sukurti buvo pasitelktas specialus apšvietimas, o transliacijai – net septynios kameros, tarp jų iš paukščio skrydžio filmuojantis dronas.

Trečiadienio koncerte Jurga gerbėjus taip pat pradžiugino atlikdama kiek primirštas albumo dainas „Trouble“, „Kai pamirši tu mane“, „The Longest Day“, „Galbūt“, „Vakar lijo čia“. Šios dainos gyvai nuskambėjo pirmąkart po daugiau nei dešimtmečio pertraukos ir atgimė nauja muzikine interpretacija.

Ypač netikėtai suskambo „Galbūt“. Atlikdami šią savo laiku radijo stočių ypač mėgtą ir nepelnytai primirštą dainą, muzikantai sau leido pašėlti ir kūrinį atliko su lotyniškos muzikos ir salsa motyvais.

„Aukso pievos“ koncerto metu muzikantai galėjo džiaugtis rugsėjo viduriui nebūdingu vasarišku oru, todėl dainos „The Longest Day“ metu Jurga žiūrovus prajuokino į dainos žodžius įterpdama improvizuotą orų prognozę.

„Šiandien Lietuvoje lietaus nenusimato. Kaip matote, yra labai geras oras, gera nuotaika ir niekas jos nesugadins! Visą laiką gali būti taip, kaip mums labiausiai reikia, tereikia pakeisti požiūrį arba nieko nekeisti“, – juokavo Jurga.

Stebuklų lydima „Aukso pievos“ gimtadienio koncerto transliacija taip pat baigėsi paslaptimi. Atlikusi paskutinę „Aukso pievos“ dainą „Vakar lijo čia“, Jurga įlipo į prie scenos prišvartuotą valtelę ir, skambant finalinėms kūrinio natoms, išplaukė ežeru. Paskutiniuose transliacijos kadruose – dabar jau tuščią ežero salos sceną papuošė gerbėjų Aukso pievos istorijos.

Koncerte su Jurga pasirodė ne vienerius metus kartu koncertuojantys jos grupės muzikantai – Kęstutis Pavalkis (klavišai), Kazimieras Povilaitis (gitara), Rytis Vasiliauskas (bosinė gitara), Gediminas Stankevičius (būgnai), Kotryna Stasikėlė (pritariantis vokalas) ir Justas Kulikauskas (violončelė).

„Aukso pievos“ gimtadienio koncertą organizavo muzikos agentūra M.P.3. Jo įgyvendinimą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

2005 metų rugsėjo 16 dieną išleista „Aukso pieva“ yra pirmasis solinis Jurgos albumas. Po šio albumo dainininkė išleido dar dešimt studijinių, rinktinių ar koncertinių albumų. Šie metai Jurgai ypač sėkmingi – vasarą pasirodė naujausias, ilgai brandintas albumas „Jurga“, kurį dainininkė pristatė koncertais visoje Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių