Quantcast

Jurgos albumo pristatymo koncertuose – naujos dainos, energingi šokiai ir pankrokas

  • Teksto dydis:

Naujausio albumo kelionę pradėjusi nuo sostinės, šią savaitę Jurga surengs dar du jo pristatymo koncertus. Šiandien dainininkė pasirodys Kaune, Nemuno saloje pradėjusioje veikti „Pakrantė LIVE“, o šeštadienį koncertuos pajūryje – Karklės koncertų serijoje „Karklė LIVE“.

„Šį koncertą man tiesiog tobulai apibūdina tai, kiek aš gėlių gavau dovanų ir kokios tai gėlės. Labai simboliška, kad dovanotos išimtinai laukinės gėlės – visos surinktos iš pievų, – džiaugiasi Jurga. – Tai buvo išties laukinis koncertas, kuriame mes išsprogome visom gražiausiom spalvom – tiek pirotechnika, tiek šviesom, tiek ir didžiule kūrybine energija.“

„Mano komanda – yra svajonių komanda! Aš visą laiką svajojau apie jausmą, kai dirbant kartu prie muzikos sutaptų ne tik mūsų pokštai, bet ir požiūris į darbą“, – šypsosi dainininkė. – Ir tai pavyko! Visi tikrai įdėjome labai daug širdies į albumo pristatymo koncertus ir vakarykštį pasirodymą Vilniuje. O šiandien ir rytoj tai bus galima pamatyti Kaune ir Karklėje.“

Ketvirtadienio koncerte Jurga atliko net 10 dainų iš naujo albumo „Jurga“, tarp jų – kūrinius „Žodžiai tarsi vanduo“, „Jausmų karuselė“, „Iš ugnies“ ir pagal amžiną atilsį poeto Kęstučio Navako eilėraštį parašytą „Gamą“ bei singlais anksčiau jau pristatytas dainas „Kelionė laiku“, „Try Me“, „Švyturiai“ ir „1:0 šviesa laimi“.

Dvi pastarąsias kompozicijas bei kūrinį „Po kitu dangum“ Jurga atliko su specialiu vakaro svečiu Leonu Somovu, kuris ir prodiusavo šias dainas ir su Jurga dirbo prie daugiausiai – net penkių – naujojo albumo kūrinių. L. Somovas taip pat prisijungs prie Jurgos ir jos grupės ir šiandien vyksiančiame koncerte Kaune.

Viso pasirodymo metu energija tryškusi ir kartu su šokėjais Monika Čibiraite ir Luku Lipnicku scenoje šokusi Jurga žiūrovus išjudino bendram šokiui skambant kūriniams „Bro“ ir „Dance“ – šios dainos metu prie atlikėjų scenoje taip pat prisijungė ir jauna balerina Agota Korytė. Šokėjai dalyvaus ir kituose Jurgos albumo pristatymo turo koncertuose.

Šokiu atpalaidavusi savo klausytojus, Jurga galingai ir ypač muzikaliai atliko ir didžiausius savo hitus „Aukso pieva“, „Nebijok“ ir „No Pain No Gain“. Pagrindinę koncerto dalį muzikantai baigė pačiu naujausiu Jurgos singlu „1:0 šviesa laimi“, kurio metu į sceną sugrįžo tiek šokėjai, tiek ir L. Somovas, o simbolinę šviesos pergalę Vilniaus senamiesčio širdyje sustiprino ir čia užsižiebę fejerverkai.

Koncerto dieną Jurga sulaukė dar vienos staigmenos – Vilnių pasiekė naujo albumo vinilo plokštelės. Albumas „Jurga“ išleistas tiek tradicine juoda plokštele, tiek ir skaidriai žydros spalvos plokštele, todėl Jurga pakvietė savo gerbėjus žaidimui – perkant plokšteles rinktis, kas laimi – šviesa (skaidri plokštelė) ar tamsa (juoda plokštelė). Vakaro metu nupirkta kur kas daugiau skaidriai žydrų plokštelių, tad Jurga apibendrino, kad šviesa laimi visada – 1:0.

Bisui sugrįžusi Jurga visus nustebino pankroko stiliumi atlikusi savo dainą „Nakties vizija“ iš geriausių dainų rinktinės „Ten, kur tu“ ir paskutinę naujo albumo dainą „Mergaitiškas pankrokas“. Scenoje šėlusi dainininkė švytėjo ir, atsisveikindama su žiūrovais, jiems palinkėjo „niekada nepamiršti savyje vidinio vaiko, neuždaryti jo už grotelių, bet atsipalaiduoti, vestis jį už rankos ir kartais tiesiog pašėlti“.

Jau liepos 10 dieną Jurga savo naujausią albumą pristatys Kaune, muzikos erdvėje „Pakrantė LIVE“, o liepos 11 pasirodys Karklėje, koncertų cikle „Karklė LIVE“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių