Quantcast

Juostoje „Mis Nepriklausoma“ suvaidinusi K. Knightley: visi esame veidmainiai

  • Teksto dydis:

Dviems „Oskarams“ nominuota Keira Knightley į kino teatrus grįžta su vaidmeniu, pakeisiančiu daugelio požiūrį į stereotipus, kuriuos suformavo iki šiol pasaulyje rengiami ir daugelio jaunų merginų gyvenimus sulaužę grožio konkursai. Jau šį savaitgalį, liepos 17 dieną, didžiuosiuose ekranuose pasirodys tikrais įvykiais paremta biografinė komedija „Mis Nepriklausoma“, kurios įvykiai, nors ir nutikę 1970-aisiais, išlieka neįtikėtinai aktualūs ir šiais laikais. „Niekada nesvajojau apie karūną kokiame nors panašiame renginyje, tačiau šio vaidmens atsisakyti negalėjau. Juosta atskleidžia tikruosius žmonių veidus ir parodo, kiek daug iš tiesų lieka nepasakyta. Todėl visa tai gali būti ir bus parodyta“, – sako K. Knightley.

1970 m. lapkritį Londonas ruošėsi didžiausiam metų renginiui – „Mis Pasaulis“, mat tais laikais šis televizijos transliuojamas konkursas pritraukdavo rekordines 100 milijonų žiūrovų auditorijas. O mergaitės visame pasaulyje žiūrėjo jį, norėdamos vieną dieną pelnyti geidžiamiausią pasaulyje grožio karūną.

Televizijos reklamas, pristatančias artėjantį konkursą, stebėjo ir tuomet dar jauno Didžiosios Britanijos feministinio „Moterų išsivadavimo judėjimo“ aktyvistė Salė Aleksander (ją ir vaidina K. Knightley). Pasibjaurėjusi nuolat renginį lydinčiu moterų sudaiktinimu, mergina nusprendė, kad atėjo metas veikti. Jos veiksmai tapo atspirties tašku, nuo kurio ėmė keistis tuometinis Vakarų kultūros supratimas ne tik apie grožio standartą, bet ir apie moters vaidmenį visuomenėje.

Viskas prasideda nuo gimimo ir tada visi nori, kad veidus puoštų šypsenos, figūra būtų tobula, o suknelės blizgios.

„Grožio konkursuose nesu dalyvavusi, tačiau visas Holivudas tam tikra prasme irgi yra apie tą patį. Pripažinkime, visi esame veidmainiai. Filme sutikau vaidinti, nes pragyvenimui uždirbu taip, kaip tos grožio konkursų dalyvės – besišypsodama ant raudonojo kilimo ir demonstruodama tą netikrą žvilgesį, kuriuo pasaulis mėgaujasi ir šiandien. Viskas prasideda nuo gimimo ir tada visi nori, kad veidus puoštų šypsenos, figūra būtų tobula, o suknelės blizgios. Mes patys to nesuprasdami rungiamės „konkursuose“, kas iš esmės yra pats gyvenimas. Atlyginimas dažnai vis dar priklauso nuo to, ar graži tu esi, ar turi iškilią krūtinę, ar tavo dantys baltesni už kitų kolegių“, – šou verslo užkulisius išduoda aktorė.

Kino žvaigždė teigia, jog kino industrijoje tu nuolat esi priversta įrodinėti, kad nesensti, esi geresnė už kitas, o pinigai, mokami moterims už vaidmenis vis dar neprilygsta tiems, kuriuos gauna vyrai.

„Filmas „Mis Nepriklausoma“ nėra tik apie neteisybę ar klaidingą požiūrį į moteris. Juosta žiūrovams nesakys, ką galvoti, ji parodys, kad tai, ką galvojome ir kaip viską vertinome, buvo iš esmės ydinga. Tikiuosi, kad istorija sukels diskusijas, kurios aktualios net prabėgus 50-čiai metų nuo tada, kuomet vyko rodomas veiksmas. Tai, kad filmą kūrė stiprių moterų komanda, parodo, kad daugelis vis dar jaučiasi panašiai“, – sako K. Knightley.

Juosta „Mis Nepriklausoma“ į kino teatrus atkeliauja jau liepos 17 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių