Quantcast

JAV prezidento rinkimų atgarsiai „Emmy“: Hitleris ir Maliarija

  • Teksto dydis:

Per kasmetinę „Emmy“ apdovanojimų teikimo ceremoniją sekmadienį centre atsidūrė artėjančių JAV prezidento rinkimų tema – kritikos strėlės lėkė į respublikonų kandidatą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą), kuris net buvo palygintas su nacių lyderių Adolfu Hitleriu.

Vakarėliui toną padiktavo jau penktą kartą iš eilės apdovanojimą už vaidmenį HBO politinės satyros seriale „Veep“ gavusi Julia Louis-Dreyfus (Džulija Luji-Dreifus), kuri savo kalboje atsiprašė už „dabartinį politinį klimatą“.

„Manau, kad „Veep“ skutais paleido komediją ir politiką skyrusią sieną, – kalbėjo aktorė, atsiimdama statulėlę. – Mūsų serialas prasidėjo kaip politinė satyra, bet dabar jis primena dokumentiką“. „Taigi, aš pažadu atstatyti tą sieną ir priversti Meksiką už ją sumokėti“, – pajuokavo J. Louis-Dreyfus.

Vakaro vedėjas Jimmy Kimmelas (Džimis Kimelas) taip pat nestabdė – D. Trumpo sutuoktinę Melaniją jis pavadino „Maliarija“. „Jeigu ne televizija, ar Donaldas Trumpas kandidatuotų į prezidentus? – retoriškai paklausė J. Kimmelas. – Ne. Jis būtų namuose ir patyliukais trintųsi prie savo žmonos Maliarijos, kuri apsimestų mieganti“.

„Blogesnis už Hitlerį“

Tačiau aštriausią strėlę į D. Trumpą paleido serialo „Transparent“ kūrėja Jill Soloway (Džil Solovej), milijardierių palyginusi su A. Hitleriu.

„Jis yra labai pavojingas monstras. Kiekvieną kartą, kai tik galėsiu pavadinti D. Trumpą blogesniu už Hitlerį, tai ir padarysiu“, – pareiškė ji ir pridūrė, kad respublikonų kandidatas diskriminuoja žmones. „Jis kiaulėmis vadina moteris, jeigu jos neatrodo kaip grožio konkursų dalyvės, jis kaltina musulmonus ir meksikiečius dėl mūsų problemų ir tyčiojasi iš neįgaliųjų“, – piktai kalbėjo J. Soloway.

„Emmy“ apdovanojimą pelniusio komiko ir rašytojo Azizo Ansari (Azizo Ansario) kalba buvo linksmesnė. „Po atsakingų svarstymų aš nusprendžiau eiti išvien su D. Trumpu. Todėl ir sakau, kad mes turime atsikratyti aktorių iš ispaniškai kalbančių šalių ir aktorių musulmonų“, – sakė aktorius.

Politinį atspalvį turėjusiame šou netikėtai šmėstelėjo ir buvęs kandidatas į prezidentus Jebas Bushas (Džebas Bušas). Jis pasirodė viename iš anksto paruošto filmuko epizode, apsirengęs limuzino vairuotoju. Filmukas pasakojo apie J. Kimmelo kelionę į „Emmy“ apdovanojimų ceremoniją Los Andželo centre. Stabdydamas pakeleivingus automobilius renginio vedėjas neva susitiko su apdovanojimams nominuotų serialų herojais.

Sėdęs į juodą prabangų limuziną J. Kimmelas jame išvydo vairuotojo uniforma apsirengusį J. Bushą. „Plėšausi tarp darbų, – sakė J. Bushas, išdidžiai užsidėjęs vairuotojo kepuraitę. – Žinai, dirbdamas „Uber“ gali uždirbti 12 dolerių per valandą“.

Vėliau jis paklausė J. Kimmelo, koks jausmas būti nominuotam – taip pasijuokdamas iš savęs dėl nepavykusio bandymo tapti respublikonų kandidatu varžybose dėl prezidento posto, dėl kurio dabar kaunasi D. Trumpas.

Komikas Johnas Oliveris (Džonas Oliveris), pelnęs apdovanojimą už savo pokalbių laidą „Last Week Tonight“, sakė, kad humoras dabartinio politinio klimato sąlygomis yra labai reikalingas.

„Kartais jis gali būti kaip gydomasis balzamas atviroms žaizdoms“, – pareiškė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių