Quantcast

J. Statkevičius rėžė savivaldybei: arba išsivežate dviračių stovus, arba jie išnyks

  • Teksto dydis:

Vilniaus centre yra garsiausio Lietuvos dizainerio Juozo Statkevičiaus mados namai. Aplinką Juozas giriasi labai puoselėjąs, nes jo klientai – turtingi ir garsūs žmonės. Tačiau neseniai tiesiai priešais J. Statkevičiaus duris išdygo metaliniai dviračių stovai. Jie, pasak Juozo, darko ir mados namų, ir miesto įvaizdį.

„Net nežinot, kur jūsų didžiausias Lietuvos vardo šlovintojas gyvena, na, atsiprašau. Čia eina visi žmonės, iš visų miestų, iš pasaulio šalių, pasaulinės žvaigždės. Man ne tik reikia čia šluotis, rinkti šunų išmatas, žiūrėti į šiukšlių krūvas. Dabar dar aš turiu nuostabų dviratininkų parką. Labai nuostabu, labai ačiū, kad mes tokie europiečiai, bet aš norėčiau 100 metrų perkelt tą Europą truputėlį toliau nuo manęs“, – KK2 laidoje šį ketvirtadienio vakarą piktinsis J. Statkevičius.

Labai nuostabu, labai ačiū, kad mes tokie europiečiai, bet aš norėčiau 100 metrų perkelt tą Europą truputėlį toliau nuo manęs.

Maža to, pasak Juozo, naujieji dviračių stovai užgrūsti senais, surūdijusiais, nevažiuojančiais dviračiais. Juozas įtaria, kad savivaldybė tuos dviračius priparkavo tyčia, kad stovai atrodytų naudojami ir kad meras Remigijus Šimašius paerzintų Juozą.

„Šitų dviračių prieš valandą nebuvo, juos kažkas atvežė, sustatė ir parodo, kaip jie čia labai svarbūs. Aš suprantu, kad yra nuostabi reklama savivaldybei, nes jie žino, jeigu Statkevičius rėkia, visa Lietuva žiūrės. Tai taip, kad prašom, ponai, daugiau skonio, pagarbos žmonėms“, – LNK laidoje savivaldybės viešųjų ryšių taktiką lukštens J. Statkevičius.

Tai – ne pirmas dizainerio konfliktas su Vilniaus valdžia. J. Statkevičius jau ketverius metus siekia už savo pinigus sutvarkyti namo, kuriame įsikūręs jo madų salonas, fasadą ir aplinką. Tačiau leidimų iš savivaldybės negauna.

„Projektai padaryti 2016 metais. Nei pažiūrėjo, nei perskambino, nieko. Na, suprantat, žolę nori savivaldybė įteisinti, matyt, prisirūkę žolės ir pastatė dviračius ten, kur patinka. Labai atsiprašau, neturiu nieko prieš, rūkykit, darykit, ką norit, važinėkit dviračiais, kiek norit, kur norit“, – sakė Juozas.

​KK2 žurnalistams filmuojant interviu su Juozu Statkevičiumi, įvykio vietoje pasirodo „Susisiekimo paslaugų“ įmonės, kuri koordinuoja dviračių stovų įrengimą mieste, Tvaraus susisiekimo skyriaus vadovas Anton Nikitin. Garsiausias Lietuvos dizaineris iškart iškelia ultimatumą – arba patys išsivežat dviračių stovus, arba jie išnyks.

J. Statkevičiaus ir Vilniaus valdžios konflikto kulminacija – šį ketvirtadienio vakarą, 19.30 val., KK2 laidoje per LNK televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

potencijos

potencijos portretas
neveiksmingumo problemas jam įvertinusi savivaldybė norėjo padėt - stovą pastatė ........... o jis kaip visada

karelija

karelija portretas
Šaunuolis, tvarka turi būtin

Editatide

Editatide portretas
Nesveikas tas Statkevičius
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių