Quantcast

J. Statkevičius – apie koronavirusą ir apsaugines kaukes

Gyvename laiku, kai įvairios žinios vis labiau neramina: Kinijoje žmonės, persirgę koronavirusu (Covid-19), pradėjo antrąkart juo užsikrėsti, patvirtinta, jog pasveikęs žmogus ir toliau išlieka šios ligos platintoju, besimptomiai užsikrėtusieji taip pat yra šios ligos platintojai, platinami brokuoti testai – ir daugybė visokių kitokių naujienų.

Tuo labiau, kad tiesos nesužinosi, nes žinių ištakos – komunistinėje Kinijoje, kurioje baudžiami gydytojai, bandantys pasauliui pasakyti savo hipotezes, kurios daug niūresnės, nei transliuoja „oficiali“ jų žiniasklaida. Apie komunistinės šalies „tiesas“ lietuviams aiškinti nereikia.

Šiandien ne viena šalis ketina Kinijai pateikti ieškinius už viruso paskleidimą pasaulyje. Prieš pat karantino paskelbimą man pačiai teko lankytis Italijoje ir matyti, kiek daug kinų po jų Naujųjų metų vėl sugužėjo į šalį: kaukėti būriai užtvindė garsiąsias meno galerijas, muziejus. Pasaulis netrukus sužinojo, kad jau realiai išgyvena „trečiąjį pasaulinį karą“, bet viskas buvo per vėlu. Dabar mes dėkojame milijonus į save susiurbiančiai Kinijai, kuri tapo didžiausia pasaulyje medicininių prekių tiekėja. Lietuviai taip pat išsižioję laukia siuntų iš ten, melsdami, kad tik tos prekės kokioje „tranzitinėje“ Lenkijoje nebūtų „netyčia“ nugvelbtos. Ir taip tas ratas sukasi, kai  gyvename visų vėl staiga pamiltoje Lietuvoje, tik, deja, daugiau besirūpindami vakarykščia diena, nei strategavimu, gebėjimu nors truputį pamąstyti apie ateitį.

„Robotikos akademijos“ jaunų žmonių sukurti skydeliai ir jų trafaretai pasklido ne tik po Lietuvą, bet ir po visą pasaulį. Jų pagamintų skydelių kaina – 4 eurai, tuo tarpu kai iš kinų perkame keturis kartus brangiau. Bet tam, kad visa tai pajudėtų, unikalių žmonių kompanija turėjo – kaip nelegalai – per langą dalinti savo išradimus. Panaši situacija ir su kaukėmis. Kas ir kada atsisuks į žmones, kurie ir Lietuvoje sugeba sukurti mums visiems reikalingų dalykų?

Šiandien kalbamės su aukštosios mados dizaineriu Juozu Statkevičiumi apie, rodos, patį paprasčiausią dalyką – apsaugines kaukes. Mes jų iki šiol įsigyti neturime kur, tad namie visi karpo skaras, „maikes“, senas paklodes, o tie, kurie spėjo įsigyti kinų gamybos kaukių, pasakoja apie mazuto kvapą, kuris dusina net po geros valandos. Ką mes šiandien įsigysime už paskutinius Lietuvos milijonus, remdami kinus, ir ką šiandien beveik nelegaliu būdu priversti gaminti lietuviai?

Pokalbį galima išgirsti čia.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

KAUKE

KAUKE portretas
TUOJAU PAT LEISTI VISOMS SIUVYKLOMS IR PRIVATIEMS ASMENIMS SIUTI KAUKES. TAI PATS PARRASCIAUSIAS SIUVINYS. ZMONES TURETU DARBO IR NEREIKETU IS KINIECIU SMIRDINCIU KAUKIU PIRKTI UZ MILZINISKUS PINIGUS. MANAU, KAD TUO TURETU PASIRUPINTI SVEIKATOS APSAUGOS MINISTERIJA, O NE KALTINTI MEDIKUS, KAD JIE KAZKO NEPADARO.

Aistė

Aistė portretas
Visiškai pritariu Juozui. Mes lietuviai esame tikrai pasižymintys išradingumu.Tad reikėjo paskelbti konkursą priemonių išradimui o vėliau imtis darbo vienoje kurioje nors mūsų įmonių ar fabrikų ir būtų tiek buvę išradimų,kad oi oi oi. Ir pigiau , greičiau ir patikimiau. Mes iš kiniečių imame viską o va kitos šalys, jų prekėse įžvelgia brokus ir jų atsisako.

Neturi politines reiksmes

Neturi politines reiksmes  portretas
O tu Antanai tai neskaičiuok pinigu kiek gavai ar negavai už ši straipsnį reikia kibti i darbą o ne skleisti neapykanta šlykštu skaityti kaip žemo intelekto žmones sugeba tuoj PAT padaryti teismo išvadas ir bloga nuomone tokiu Statkeviciu Juozu kad butų kuo daugiau Juozas maladiec sako tai ka galvoja
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių